Dzięki Zigi za wszystkie info i wskazówki dotyczące upgrade'u RUP-43. Jestem po pierwszym weekendzie i tym monopodem i...rewelka:)Cytat:
Zamieszczone przez Zigi
Wersja do druku
Dzięki Zigi za wszystkie info i wskazówki dotyczące upgrade'u RUP-43. Jestem po pierwszym weekendzie i tym monopodem i...rewelka:)Cytat:
Zamieszczone przez Zigi
przebrnąłem już któryś raz przez wątek i mam takie pytanie. Jedzie już do mnie monopod manfrotto 679b. Kwestią problematyczną, jak pewnie dla kilku innych osób tutaj, jest dobór odpowiedniej głowicy. Myślę obecnie albo nad 484rc2 albo nad http://www.foto-tip.pl/sklep/product...roducts_id=522. Cena drugiej głowicy jest niższa (wiadomo, kwestia marki, wykonania itp.), mimo to ma większy udźwig (6kg). Na razie mój zestaw to 350d + grip + 70-200L w najcięższym zestawie... poradzicie coś?
przy monopodzie wytrzymalosc glowicy raczej nie ma "az tak duzego" znaczenia, co innego do statywu wiec wydaje sie ze dowolna powinna dac rade, z tym ze ja jestem zwolennikiem jednorazwoych zakupow, wiec lepiej kupic lepsza ;-)
a czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia z tą głowicą? oprócz p13ka? dzięki Jac za odpowiedź :)
A miał ktoś z was do czynienia z podstawą do monopadu coś takiego jak to na www.pstryk.pl/opis.php/4772
Jestem ciekaw jak się to sprawuje
ja ostatecznie zdecydowałem się na 679B + głowica 484rc2. Zobaczymy jak będzie :)
Uzywam tej głowicy od pół roku z monopodem 334B i podpinam 350D (bez gripa) + Sigma 100-300/4 (1,5 kg). Wytrzymuje bez problemu, więc chyba i Ty nie powinienes mieć problemów.
yyy
a po co di sigmy podpinasz glowice?
mi nigdy nie brakowało głowicy..
można zrobić coś z głowicą, czego nie można bez niej? (w przypadku montowania obiektywu do monopoda).
Praktycznych doświadczeń nie mam, ale sprzedwca w sklepie mocno mi to odradzałCytat:
Zamieszczone przez TomS
pewnie, żeby robić zdjęcia pionoweCytat:
Zamieszczone przez adamek
Sigma 100-300/4 ma pierścień mocujący do statywu/monopoda. Bez głowicy też można robić pionowe zdjęciaCytat:
Zamieszczone przez dazz