Lyson na przykład.
Wersja do druku
zachęcony testami DFV -nr 8 maj 2008- kupiłem Canon Pixma MP 610 i nie żałuję. Moim zdaniem zdjęcia drukuje bardzo dobrze. Bardzo dobrze robi nadruki na płytach.
Ma sloty na karty i mozliwość drukowania bezpośrednio z nich.
Tom01, no dobrze, ale z tego co wypatrzyłem w tym sklepie http://sklep.inks.pl/index.php?action=kat&id_kat=11 Lyson sprzedaje atramenty pigmentowe w 7 i więcej kolorów.
Do Epsona R285 przychodzi 6 kolorów w tym czarny (black, cyan, cyan light, magneta, magneta light i yellow) i co w tym przypadku zrobić ?
Rozumiem, sądziłem że potrzebne jest wszystkie 7 czy więcej by otrzymać cała paletę barw.
Najbardziej odpowiednim wydaje się Lyson Photochrome ?
Cena 6 buteleczek po 125ml jest powalająca, jedyne 579 zł + wysyłka.
Wiesz Tom gdzie można kupisz mniejsze buteleczki po góra 50ml ?
To zależy od typu drukarki. Są drukujące 3 kolorami a są i 12.
Tak. To jest atrament pigmentowy wysokiej jakości używany do prób koloru.
Fakt, jednorazowo jest to sporo, ale proszę policzyć ile ma Pan atramentu w stosunku do normalnych pojemników. Proszę porównać do oryginałów a nie zamienników, bo to jest tak samo wysokiej jakości.
Wyjdzie drożej w przeliczeniu na jednostkę objętości. Zawsze tak jest, że czym większy pojemnik, tym taniej. Co do źródła, firma w której pracuję sprzedaje, minimalna ilość nawet 60ml. Proszę mnie zagadnąć poza forum.
Orientujesz się może Tom01 w jaki sposób podłącza się system stałego zasilania do Canon PIXMA MP 610. Bardzo fajne rozwiązanie i całkiem opłacalne, tylko tak patrzę na moją drukarkę i w żaden sposób nie potrafię sobie tego wyobrazić. Na stronie tego sklepu jest pokazany zestaw, ale nie mogę znaleźć w jaki sposób to się montuje.
Zobacz tutaj http://www.youtube.com/watch?v=WqsRx6TtKfg przeważnie montuje się tak samo każdy system stałego zasilania tuszem.
Nie znam tej drukarki i nie wiem czy w ogóle się da. Normalnie do karetki wkłada się pojemniki podobne do oryginalnych, ale z wężykami. Owe wężyki zgrzane w jedną płaską taśmę biegną pod pokrywą drukarki na zewnątrz. Czasem wycina się stosowny otwór, aby pokrywa się elegancko zamykała. Obok drukarki stoi pojemnik z butelkami 100ml i tam właśnie kończą się wężyki.
Dzięki za odpowiedź i linke, chyba to jednak niemożliwe, bo MP610 to urządzenie wielofunkcyjne i górna pokrywa nie może być podniesiona.