Czasami jeszcze liczy sie ekwipunek. Kiedys _raz_ sprobowalem sie przejechac z pedalami typu paski-noski. Potem wywalilem to cholerstwo i po chwilowym wyprobowaniu roznych SPD od lat jezdze w Timeach. Tych samych :)
Wersja do druku
Polisport Genesis
( Jak to dobrze że mnie nie obchodzi wcale, kto nosi ten garnek na główce a kto nie;jego brocha, ale faktycznie: nie ścigam się, max V=37km /h, więc może kiepsko powożę, stąd buractwo moje (choć myślałem, że tzw. burak ma inną definicję)). Najważniejsze, że:
Laski lecą na kaski!
Rower mam Kona Caldera. Zakochałem się w tej marce strasznie. Od dwóch lat służy idealnie, choć nie zawsze ma lekko. Kasku niestety nie używam wcale.
straszny temat sie zrobil...ktos jest burak, ktos nie jest...nvrmnd :)
Faktem jest, ze potezne gleby mialem na poczatku a potem pomimo duzo wiekszej dawki ryzyka nie bylo ich prawie wcale (takich o ktorych bym pamietal) to jednak trzeba miec na uwadze, ze chocby nie wiem jakie opanowanie...zawsze moze zdarzyc sie "cos". To cos moze na nas wjechac np. :) Raz pamietam dostalem na stromej sciance w leb...rowerem. Zaraz przed tym uslyszalem "o k***a" i nawet sie niespodziewalem latajacych obiektow. Bez kasku pewnie by bylo bardziej bolesnie, nie ma co generalizowac ze kazdy upadek bez kasku jest jak otarcie sie o smierc ;]
Co ja to chcialem.
Ewg co jezdzisz i na czym polega wspolzawodnictwo?
Dziwnie cieply ten grudzien, ale nie narzekam mozna przynajmniej polatac po lasach jeszcze. A tu: http://jedrysik.com/nhd.jpg typowe zastosowanie 9kg rowerka do XC :)
A ja powrócę do głownego tematu wątku (rowery nie kaski).
Od kilku sezonów składak na ramie Cube Limited, do tego Bomber MXC 2002, a osprzęt różny i różnisty: LX, XT, SRAM 9.0 SL, Ritchey.
Kask jest - MET Scudo, używany podczas wyjazdów w konkretniejszy teren. A śmigam w okolicach Jeleniej Góry (Rudawy Janowickie, Przesieka, Szklarska, Karpacz) - szczerze polecam te tereny do jazdy na rowerze.
To prawda, Karkonosze i okolice (nie szczyty tylko generalnie masywne masywy) są wyśmienite do jeżdżenia.
Kelly's Salamander !! super rower :)
ja używam Met Anaxagore.... dobrze pasuje świetnie wentyluje. na szczęście jeszcze się mi nie przydał ;)
Odpowiedź na priva
To że ludzie chcą latać to zupełnie normalne, tylko czemu na rowerach? :wink:Cytat:
Dziwnie cieply ten grudzien, ale nie narzekam mozna przynajmniej polatac po lasach jeszcze. A tu: http://jedrysik.com/nhd.jpg typowe zastosowanie 9kg rowerka do XC :)