Odp: Dobry hosting - gdzie?
także dodaję głos za hekko.pl.
jakiś czas temu przeniosłem tam stronę z home.pl, które zażyczyło sobie za odnowienie domeny .pl i hosting na kolejny rok prawie 500,- zł brutto. w hekko.pl za dokładnie to samo zapłacono 98,- zł brutto. jak na razie wszystko działa bez problemów.
natomiast w linuxpl.com miałem w ciągu ostatniego półrocza już dwukrotnie przypadek zawirusowania konta www ("same" dograły się do plików php na serwerze wstawki w js z aktywnymi linkami do jakichś afrykańskich serwerów), więc uważajcie.
oddaje glos na ddr.pl
mam kilku znajomych ktorzy maja tam konto i to wlasnie oni mnie przekonali do tego aby postawic tam swoje strony.
zaznaczam nie jestem blondynka i znam sie ciut na kompach ;)
buziaki :)
home.pl jest ok, ma dobry support, nie ma problemu z dodzwonieniem się i rozwiązywaniem problemów przez telefon, ma dobry panel administratora, wszystko działa bez problemu, choć o sztucznie ograniczanej mocy serwerów i skryptów można by dyskutować - ale i tak jest ok. 8-)
jedyne 'ale', to ceny. :?
linuxpl.com tani, dobry support
Stoję właśnie przed wyborem domeny+hostingu i kilka osób poleciło mi netmark.pl (niezawodność, dobór do własnych potrzeb), a odradziło home.pl i nazwa.pl (nieuzasadniona drożyzna).
Odradzam netmark. Cienki backup, na stronie wirusy przez co google zbanowało stronę. Na pewno straciłem paru klientów. Potem padły im serwery. Oczywiście backup strony nieaktualny (sprzed roku). Po 2 latach z polecenia przeszedłem na webd.pl
Jestem bardzo zadowolony. Świetne wsparcie - jestem laikiem w tych sprawach a we wszystkim uprzejmie pomagają.
Hostingi typu home.pl są drogie, ale z tego co wiem wiąże się to z dużą niezawodnością. Wszystko zależy jakiego typu stronę będziesz miał. Jeśli komercyjną to nie można sobie pozwolić na przestoje albo utratę danych. Wyobraź sobie, że fotografujesz na ślubach i przez miesiąc są problemy ze stroną. Jeśli stracisz przez to choćby jednego klienta to całkowicie inaczej spojrzysz na cenę hostingu.
Dobrze wiedzieć, jinks ;) W takim razie na netmark się raczej nie skuszę ;)
Ja miałem doświadczenia z webd.pl oraz z superhost.pl.
Na początku miałem webd.pl - byłem tam cały miesiąc - a wykupiłem na rok :) problem z bazami, brak odpowiedniego wsparcia, badzo ale to bardzo nie wydajne serwery -napisałem reklamację to uznali ze niby jest źle ale tak ma być :) po roku chcieli zebym przedłużył umowę - podziękowałem i poprosiłem aby więcej nie dzwonili.
kolejny hosting to superhost.pl - na serwerze oprócz mojej strony z fotografia z baza, jest strona komunikacji zbiorowej gdzie bardzo dużo osób odwiedza i oceniam serwery na bardzo wydajne. Mam pakiet biznes fakt płace może i torchę ale nie ma żadnych ograniczeń.
Innych nie testowałem wiec się o innych nie wypowiadam.
home, home, home. Szybki, bezawaryjny z dobrą pomocą. Jedna, jedyna wada to cena. Przy domenie eu + serwerze Bussiness Starter wychodzi koło 440 zł za rok.