w 24-70 na cropie brak szerokości, znajdz wątek sprzęt do ślubów, tam masz w zasadzie wszystko
Wersja do druku
w 24-70 na cropie brak szerokości, znajdz wątek sprzęt do ślubów, tam masz w zasadzie wszystko
nie no nie musi być szkło 18-200, 2.8 i cena do 1000 zł :D może być za 1001 zł :D hehe tak w ogóle cenowo potrzebuję do 2 tys taki w miarę dobry zastanawiałem się nad tamronem zakres ma chyba od 28 do 70 mm to trochę jest mało bo chciał bym zakres do 100 mm czasami stoi się dalej od młodych i 70 nie łapie tego co potrzeba
parcie na klawiaturę zmień w ciśnienie na ekran i poczytaj trochę. To naprawde nie boli i czytanie jest NA PEWNO dużo lepszym sposobem zdobycia wiedzy niż pisanie.
Masz do poczytania 10 stron takich i temu podobnych dylematów w posklejanych wątkach, a ponadto wiele więcej w dwóch poteżnych wątkach o sprzęcie do ślubów (linki trzy posty wyżej).
Do klawiatury wróć dopiero gdy to wszystko przeczytasz.
gwozdzt jesteś bardzo mądry ale czytałem np te tematy co już wrzucone były do tego wątku. widze ze każdy poleca tylko tamrona 25-70 mm ze światłem 2,8 a ja zadałem inne pytania jak coś to zobacz na początek tematu i sobie je przeczytaj.
no to wpisz pytanie do istniejacego wątku...:)
OK więc pytam :
czy obiektyw Canon EF 28-135mm f/ 3.5-5.6 IS USM
będzie dobryt do robienia zdjęć na ślubach
i czy mógł bym zobaczyć foto zrobione ze światłem 2,8 i 3,5 bo chciałem porównać
bedzie za ciemny i za waski na dole...
co porównac ?? pytanie jest niestety bez sensu..
"swiatlo" ma wplyw na GO i czasi migawki.. te w roznych sytuacjach/miejscach beda zupelnie inne.. nie da sei tego tak porownac dlatego pytalem wczesniej czy w ogole wiesz o co pytasz :roll: