mialo byc o co by nie mowic "dowcipnej" stronie tego zajscia, a wyszlo jak wyszlo... :D
Wersja do druku
mialo byc o co by nie mowic "dowcipnej" stronie tego zajscia, a wyszlo jak wyszlo... :D
Jac z calym szacunkiem dla Ciebie - nie popieram tego co zrobil Zidane, ale nie porownuj wulgarnych wyzwisk rzucanych pod Twoim lub Twoich bliskich adresem (np na ulicy) z ploszeniem ryb...Cytat:
Zamieszczone przez Jac
w pełni zgadzam się ze słowami sail0ra - agresja słowna powinna na boisku być równa agresji fizycznej i na równi karana. Szczególnie, że to przede wszystkim prowodyr powinien zostać ukarany... (nie tylko - przede wszystkim).
Dzięki mattnick za zainteresowanie,ale mi właśnie bardziej na tej przeróbce zależy.Mimo to dzięki:)Cytat:
Zamieszczone przez mattnick
hej, ale dla niektórych to wydarzenie nie jest dowcipne, tylko wyjątkowo niesmaczne i bezmyślne.
sail0r, rysiaczek: niby za co materac mial dostac czerwona kartke? ze cos powiedzial? ciekaw jestem w jaki sposob by to mu udowodniono, jesli sedzia nie zauwazyl nawet "odpowiedzi" zidane?!
to po pierwsze, po drugie co innego zaczepki na ulicy a co innego na boisku, gdzie obowiazuja jakies zasady. to tak jak w pracy, pobijesz sie z kims to was zwolnia, przelozycie bojke na czas wolny to zostanie miedzy wami.
a tak w ogole to zidane powinien po prostu odpowiedziec materacowi cos rownie obelzywego i pobiec grac dalej :twisted:
No właśnie to mnie boli najbardziej, ze nie ma prostego sposobu na ukaranie goscia...Cytat:
Zamieszczone przez pazurek
Co do zasad - na boisku obowiązują takie same, jak na ulicy - nie wyzywam po prostu. Co do skutków, zgadzam się z Tobą.
przegiąłeś pałe w tym momencie... sorki za wyrażenie ale twój teks mnie osłabił....Cytat:
Zamieszczone przez Jac
mazeratti / inny prostak może znieważyć / zelżyć wszystkich bliskich jakiejś osoby a ta osoba powinna skulić głowe i iść dalej? jakby wszyscy tak podchodzili to to forum byłoby w języku niemieckim... (dlaczego sobie dopowiedz jak dasz rade)
jak udowodnić mazerattiemu nie mam pojęcia, stwierdzam fakt, że agresja słowna może być równie lub bardziej bolesna, niż agresja fizyczna... w życiu jak i na boisku jedna i druga powinna być karana tak samo. koniec kropka.
a z innej beczki jakby go zidane wyśmiał albo powiedział coś niemiłego o jego rodzinie to według was byłoby wszystko OK tak?
o wlasnie, powinien go po prostu wysmiac! bo przeciez wiadomo dlaczego materac powiedzial co powiedzial. sprowokowal a zidan sie dal podpuscic i tym samym przegral.Cytat:
Zamieszczone przez sail0r
sailor, to jest dramat. Dlaczego wszyscy, którzy czczą Zidana muszą wymyślać historyjki, uzasadniać itp. jego prostackie zachowanie? Jeśli ktoś jest ślepo zapatrzony w swojego idola i takie zachowanie go nie odpycha, to OK, trzeba się tylko przyznać, że Zidane'owi wolno pobić przeciwnika i postępować prostacko. Cała Francja zamiast powiedzieć, że "i tak cię kochamy nasz bandziorze" zajmuje się materazzim jak winnemu zajściu.
To jest klasyczny relatywizm moralny: "Mnie wolno kraść, ale politykowi to już nie. Mnie wolno spać z żoną kolegi, ale księdzu nie wolno nawet oglądnąć się za laską. Ja mogę wziąć łapówkę, ale Staszek z sąsiedztwa to jest złodziej bo dostaje za dużą wypłatę." Itd Itp. - zawsze stosujecie taką interpretację, jaka wam pasuje.
Mówcie o zachowaniu Zidane'a i poddajcie ocenie to zachowanie solo. Wtedy czysto na białym wyjdzie co myślicie i jakie postawy prezentujecie.
Zgadzam się, pomimo mojej sympatii dla Zizu uważam, że zachował się jak burak, jak ochłonie to przeprosi Francję, Materazziego, kibiców i będzie po sprawie.Cytat:
Zamieszczone przez Kubaman
A co mu Włoch powiedział jest nie ważne bo wcześniej to Zidane był wielki, a Materazzi nikim.