Odp: Canon EOS R6 Mark II
Cytat:
Zamieszczone przez
miszkoo
Przymierzam się do zakupu body r6II (prywatnie bez FV) i przeglądam oferty sklepów, ale... czy ktoś może ostatnio analizował rynek i znalazł jakieś ciekawe rabaty/korzystne oferty cenowe?
Z góry dziękuję za wszelkie info.
13k na Allegro. Taniej szybko nie będzie.
Cytat:
Zamieszczone przez
marfot
13k na Allegro. Taniej szybko nie będzie.
12900 ze sklepu :)
Wejdz na grupę Canon-borad na FB Tam non stop pojawiają się oferty z Cyfrowe o promocje na R6II wystarczy napisać do jakiejś Pani i Ci da indywidualną cenę.
Napisz do sklepu Fotopoker pl, mi dali cenę 12900 za samo body.
Panowie, choć Wasza rozmowa jest bardzo ciekawa, to jednak jest jednym wielkim OT.
Czy moderator może wyczyścić wątek i zostawić tylko wpisy dotyczące tematu wątku - Canon EOS R6 Mark II. Resztę ciekawych wpisów na różne tematy sprzętowe i techniczne przenieść do odpowiednich istniejących wątków, lub stworzyć nowe?
Wg życzenia. Choć to nie było łatwe, bo część postów pasuje do obu wątków. A wydzielone 62 posty omawiają kilka tematów.
Cytat:
Zamieszczone przez
Jacek_Z
Wg życzenia. Choć to nie było łatwe, bo część postów pasuje do obu wątków. A wydzielone 62 posty omawiają kilka tematów.
A da się to wszystko wciepać tu nazad? Plizzz...
Dzięki Jacek. Sądzę że ułatwiłeś życie tym wszystkim, którzy szukają tu wiedzy na temat R6 MKII. ??
przesiadłem się właśnie z 5DmIII na R6mII i...podpowiecie gdzie znajdę jakieś mądre tips&tricks odnośnie opanowania całej klikologii bo mam wrażenie, że wszystko zamiast upraszać to komplikują :-)
przeglądam instrukcję, ale ona też nie wszystko ułatwia...
np. "oszczędzanie energii" przestudiowałem i nie wiem dlaczego nieużywany przez około 2-3 dni aparat uśpiony w trybie "on" wyładował baterię do zera.
Podejrzewam, że spowodowane jest to działającymi non stop 'wi-fi' czy 'bluetooth' czyli trzeba to wyłączać?
Cytat:
Zamieszczone przez
Artek_Bartek
przesiadłem się właśnie z 5DmIII na R6mII i...podpowiecie gdzie znajdę jakieś mądre tips&tricks odnośnie opanowania całej klikologii bo mam wrażenie, że wszystko zamiast upraszać to komplikują :-)
przeglądam instrukcję, ale ona też nie wszystko ułatwia...
np. "oszczędzanie energii" przestudiowałem i nie wiem dlaczego nieużywany przez około 2-3 dni aparat uśpiony w trybie "on" wyładował baterię do zera.
Podejrzewam, że spowodowane jest to działającymi non stop 'wi-fi' czy 'bluetooth' czyli trzeba to wyłączać?
To się wydaje całkiem prawdopodobne. Ja np. w ogóle nie używam żadnych z tych opcji w moich aparatach, ani GPS, i jakoś żyję, a aparat może być pół roku włączony, i bateria się trzyma . Coś za coś.