2 i 5 świetne, naprawde, aż sie chce tam jechać:) zazdroszcze weekendu w Tatrach.. jakiego obiektywu urzywales przy 10 zdieciu? pozr. i na takie zdiecią chetnie popatrze wiec czekam na kolejne weekendy:)podr.:)
Wersja do druku
2 i 5 świetne, naprawde, aż sie chce tam jechać:) zazdroszcze weekendu w Tatrach.. jakiego obiektywu urzywales przy 10 zdieciu? pozr. i na takie zdiecią chetnie popatrze wiec czekam na kolejne weekendy:)podr.:)
2 bardzo dobra. 3 to taki klasyk, ale porządnie zrobiony. Oczywiście też mi się podoba.
Obiektyw?;) Nic specjalnego-EF-S 18-55 mm, czyli tzw. kit:p + polar Hoya, ale też nie z tej najwyższej półki, tylko za 100 zł. Dzięki za komentarze!;) Czekam na następne.
a wiec kit, no prosze taki mały a wariat:) a polar jak widac robi swoje ja tez mam Hoya i sie swietnie sprawdza. pozdrawiam ciri
No niestety dla mnie porażka... W pierwszym trzeba się dobrze wpatrywać żeby dostrzec cokolwiek w cieniach, a pozostałe dwa to dwa brzydkie walące się budynki, drugi w dodatku ucięty z prawej strony nie wiadomo dlaczego... Robienie zdjęć Lubitelem nie oznacza że to będą dobre zdjęcia...
Dzieki za krytykę-następnym razem postaram się bardziej. Na fotoiku te fotki się podobały(przynajmniej pierwsze dwie). Czekam na komentarze od innych. Wiem, że dobre zdjęcie powinno obronić się samo, ale tutaj dla mnie kluczem do zrozumienia tych fot są podpisy. Macie inne zdanie na ten temat? Piszcie!:)
Z pierwszego to może coś by było jakby był mniejszy kontrast. Pozostałem dwa mimo podpisów się nie bronią... W 2-ce prawie połowa zdjęcia to pusta przestrzeń - nie masz nic co równoważyłoby kompozycję walącego się budynku - może by lampę gdzieś przesunąć tak żeby nie była na budynku...
No i tytuły nie uzasadniają takiego kadrowania budynków w żaden sposób. Mi to wygląda że chciałeś wypróbować Lubitela i błąkałeś się po Warszawie co w sumie mi też (i chyba każdemu) w przypadku nowych zabawek się zdarza...
Przede wszystkim starałem się rozkminić jak jest z kadrowaniem w nim-czy to co widać w kominku będzie na zdjęciu, czy aparat trzeba trzymać blisko, czy daleko, itd. Zdawało mi się, że te zdjęcia są w miarę fajnę, potwierdziło to także pozytywne przyjęcie na fotoik, no ale w gronie bardziej zaawansowanych użytkowników widze nie przeszło. Trudno, będę próbował dalej z lepszymi kadrami;)
Zdjecia sa kiepskie niestety. O 1 ciezko cokolwiek powiedziec bo nic nie widac :) Dwa pozostale sa naswietlone poprawnie natomiast kadry sa lipne. Jedyne co jest naprawde super to material na ktorym robiles. Pierwsze co jak zobaczylem te zdjecia (szczegolnie palac kultury) to chcialem zapytac jakim pluginem konwertowales ;) Potem doczytalem ze Lubitel i nadzieja na fajne BW z cyfry zniknela.