Odp: Pomoc w wyborze body -pilne
Całe to zamieszanie ponieważ proponujecie jakieś protezy. Jedyny prawilny korpus w takiej sytuacji to używka 5Dmk3 ew, jeśli ten kloc jest za ciężki eos 760D. W przypadku 760'ki wszystkie pokrętła są na body (jak w 5d3), więc nie trzeba się szarpać z ergonomią.
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
Całe to zamieszanie ponieważ proponujecie jakieś protezy. Jedyny prawilny korpus w takiej sytuacji to używka 5Dmk3 ew, jeśli ten kloc jest za ciężki eos 760D. W przypadku 760'ki wszystkie pokrętła są na body (jak w 5d3), więc nie trzeba się szarpać z ergonomią.
Myślę że dla córki w technikum 6d to najlepszy wybór. Tani i dość mały.
Cytat:
Zamieszczone przez
daris
Myślę że dla córki w technikum 6d to najlepszy wybór. Tani i dość mały.
6D moze wyrobić bardzo zły nawyk, focus - recompose.
A tymczasem to już 8 strona... :D
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
6D moze wyrobić bardzo zły nawyk, focus - recompose.
Oj tam, miałem i poza wkurzającym AF był ok :) Jakbym dostał taki aparat do szkoły to skakałbym z radości, a może i nie bo kupiony za własne bardziej cieszy :)
Też bym się cieszył. Mało tego, jeszcze niedawno bardzo chciałem go mieć i nawet miałem uzbieraną prawie całą kasę...
Ale chodzi o coś innego. Mamy osiem stron wątku i sam Bóg raczy wiedzieć, który z aparatów NIE został tu wymieniony. Gdybym to ja był pytającym i chciał to wszystko brać pod uwagę, byłbym dopiero teraz skołowany! Dlatego napisałem, że lepiej, by tu już nie zaglądał. Bo jak powie, co kupił, to znowu się zacznie kołomyja. A szydzenie, że nic tym nie zrobi, a wyrzuty, że nie posłuchał tej, czy tamtej rady... Po co to, i jemu i nam? :D
Racja. Zainteresowany mógł też podać budżet bo tylko napisał, że 5-6k to za dużo. Pewnie kupił jakiegoś xxx i temat zamknięty na jakiś czas :) i w sumie dobrze bo wszystkim można zrobić fajne zdjęcia.
No właśnie! Czemu nikt nie wspomniał o Nikonie? Toż to karygodne niedopatrzenie!
Cytat:
Zamieszczone przez
daris
Pewnie kupił jakiegoś xxx i temat zamknięty na jakiś czas :) i w sumie dobrze bo wszystkim można zrobić fajne zdjęcia.
Albo coś na literę inną niż "c", co doradzili na normalnym forum.