Nie, przekrecając z np M na C2, ustawienia M zostaja więc można do nich powrócić.
Wersja do druku
Kiedyś się dało i nadal się da, ale to trzeba być bogatym dentystą :D
(35/1.4 i 50/1.4)
Załącznik 206
W A7R3 te na kółku to pamięci 1,2,3 i można jeszcze 4 dalsze zapisać na karcie, to było już dawno.
Mnie "cieszy" coś innego.
Nie odrywam wzroku od wizjera, prawy palec wskazujący na spuście, robię zdjęcia a lewy kciuk na C3
Przełączam się pomiędzy zestawami natychmiast.
jp
ekhm dodaj AF. i będzie to trochę inaczej wyglądać. Compact Camera Meter
W sumie pod A& też spokojnie podepniesz manualne szkieka i rozmiar nie będzie od leici odstawał.
Nie do końca. "Problemem" i powodem dlaczego te szkla sa takie małe nie jest bynajmniej brak AF, a nietelecentryczna konstrukcja. I o ile w przypadku dłuzszych ogniskowych nie ma to znaczenia, to przy szerokich, skutkuje ostrym spadkiem jakosci i zafarbami na bokach kadru. Ponadto, manualne ogniskowanie w alfach to proteza w porownianiu do dalmierzowego nastawiania ostrosci.
Pod C2 (koło spustu) mam powiększenie obrazu wizjer/monitor 6,2x i 12,4x po to by widzieć gdzie jaką mam ostrość po wciśnięciu AF lub przy MF.
Efekt uboczny to widok jak stabilnie trzyma się aparat.
Widać przed wciśnięciem spustu do połowy czyli bez stabilizacji i po wciśnięciu do połowy czyli skutek stabilizacji.
Bardzo pouczające i to już na 55mm
jp
mam podobnie AF na przycisk af-on (słyszałem że af-on pojawił się u sony :mrgreen:) servo na podglądzie ostrości (bo do niczego innego się ten przycisk nie przydaje) a ustawienia w bankach. ale żeby zawistować tuzem to czy można w sony wybrać aktywny punkt af okiem patrząc na określone miejsce kadru? dla mnie świetne rozwiązanie i działa mi super nawet z okularami :mrgreen: naciskasz zmapowany af-on spoglądasz w kadr wybiera ci się punkt - jeden z czterdziestu - wyzwalasz migawkę - bajka - czy sony już to ma? czy jeszcze nie ma? - bo to dość niewygodne wybierać punkt af palcem z takiej ilości punktów af :mrgreen: