Odp: [recenzja] Canon 6D2
Cytat:
Zamieszczone przez
Yaru
Szkła, które były podłączone do puszki nie miały stabilizacji.
Ja używam obiektywu ze stabilizacją (c70-200 IS) i nie zżera mi baterii tak jak koledze od Tamrona.
Serwis Tamrona potwierdził że to wina obiektywu i wymienią na gwarancji elementy elektroniki
Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka
Mam od niedawna to body, możesz polecić mi jakieś szkiełko do grupowych fotek, które będzie dobrze działało z tym korpusem?
Mam 17-40 i jest bajka. 100% pewne szkło
Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka
Co to znaczy do grupowek? Jaka ogniskowa? Każdym obiektywem zarobisz jak odpowiednio daleko odejdziesz:)
17-40 moim zadaniem się słabo nadaję ze względu na ciemne i rozmazane rogi.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kircia
Mam od niedawna to body, możesz polecić mi jakieś szkiełko do grupowych fotek, które będzie dobrze działało z tym korpusem?
Ja używam C16-35/4L IS. Współpracuje bardzo dobrze, zdjęcia ostre, szkło ciemne, ale stabilizacja działa wyśmienicie, więc można wydłużyć czas.
Szerokie kąty powiększają i rozciągają osoby na brzegach zdjęcia. Polecam ogniskowe od 35-85mm.
Cytat:
Zamieszczone przez
gnd
Co to znaczy do grupowek? Jaka ogniskowa? Każdym obiektywem zarobisz jak odpowiednio daleko odejdziesz:)
17-40 moim zadaniem się słabo nadaję ze względu na ciemne i rozmazane rogi.
Ciemne i rozmazane rogi, ale tylko na szerokim końcu.
Cytat:
Zamieszczone przez
rollo
Ciemne i rozmazane rogi, ale tylko na szerokim końcu.
No i tu jest problem. Zoomy mają to do siebie, że często wykorzystuje się je właśnie na skrajnych ogniskowych.
Trudno się temu dziwić, te szerokokątne kupuje się przecież głównie dla najkrótszej ogniskowej.