Odp: Bezlusterkowce Nikona
ODliczanie jak kiedyś z pentaxem FF :D
Cytat:
Zamieszczone przez
KNC
Tak źle chyba nie będzie.
Czy ktoś wie ile dni trzeba doliczyć od daty Globalnego Wprowadzenia Produktu na Rynek (GWPR, albo RWPG), żeby uzyskać datę Globalnej Dostępności Produktu w Sprzedaży Detalicznej (GDPSD)?
Cytat:
Zamieszczone przez
Jacek_Z
o dobra wiadomość dla wszystkich fotografujących, nowe bezlustra będą tańsze, Sony będzie musiało "przyciąć" ceny.
jp
Cytat:
Zamieszczone przez
jan pawlak
o dobra wiadomość dla wszystkich fotografujących, nowe bezlustra będą tańsze, Sony będzie musiało "przyciąć" ceny.
jp
Będzie jeszcze ciekawiej, Sony będzie musiało poszukać nowej niszy :)
Cytat:
Zamieszczone przez
fret
Będzie jeszcze ciekawiej, Sony będzie musiało poszukać nowej niszy :)
Rozumiem, cóż zostało czekającym na "swoje" bezlustro FF
jp
Cytat:
Zamieszczone przez
jan pawlak
Rozumiem, cóż zostało czekającym na "swoje" bezlustro FF
jp
Bardziej martwi mnie los Sony-naganiaczy. Wiele osób straci pracę :{
Cytat:
Zamieszczone przez
KNC
Mi tam szkoda pentaxa. W tej chwili mają ok. 3-4% udział w dslr. Wygląda na to , że znikną tak jak kiedyś Olympus 4/3.
a nowy nikon FF ML? ja tam im kibicuję :) Choć, tak jak już tu ktoś napisał, rynek ML zdobywa się "fajnymi", nie za drogimi aparatami aps-c. Myślę, że canon z m50 jest na bdb drodze. Brakuje tylko obiektywów ef-m :D
Cytat:
Zamieszczone przez
jinks
Mi tam szkoda pentaxa. W tej chwili mają ok. 3-4% udział w dslr. Wygląda na to , że znikną tak jak kiedyś Olympus 4/3.
a nowy nikon FF ML? ja tam im kibicuję :) Choć, tak jak już tu ktoś napisał, rynek ML zdobywa się "fajnymi", nie za drogimi aparatami aps-c. Myślę, że canon z m50 jest na bdb drodze. Brakuje tylko obiektywów ef-m :D
To wszystko gdybanie.
Duża będzie chyba zależało od strategii PR Nikona i Canona przy wprowadzaniu ML FF.
Muszą się "czymś" wyraźnie wyróżniać od smartfonów by klienci to kupowali, będą chyba wyraźnie promować matrycę FF
A tanie APS-C to bardzo blisko smartfonów które mają już po 2-4 obiektywy oraz dużo megapikseli.
Sony wypuszcza 48 Mpix matrycę do Smartfonów
Za "miesiąc" zobaczymy
jp
Cytat:
Zamieszczone przez
jan pawlak
Muszą się "czymś" wyraźnie wyróżniać od smartfonów by klienci to kupowali, będą chyba wyraźnie promować matrycę FF
jp
FF dla amatora to tylko problemy. A bo ciocia niewyraźna, a to wujek ma rozciągniętą twarz w rogu itd... O wadze szkieł i body już nawet nie wspominam, za dużo już było powiedziane.