Dzięki. Że tyle nie jest wart to wiem, stąd moje pytanie ILE może być wart ten wynalazek.
Sent from my BlackBerry 9900 using Tapatalk
Wersja do druku
Dzięki. Że tyle nie jest wart to wiem, stąd moje pytanie ILE może być wart ten wynalazek.
Sent from my BlackBerry 9900 using Tapatalk
~1600 na ebay obiektyw w stanie EXCELLENT ale w Japonii Canon EF 28 80 MM F 2 8 4 0 L USM Lens Excellent Condition From Japan 082966212079 | eBay
ale tak poważnie z tego co wiem żeby go naprawić trzeba kupić drugą sztukę na cześć bo serwisy już nie mają części zamiennych
Handlarz kupuje od 1 użytkownika, wystawia 3 dni później za wyższą kwotę. Różnica jest tylko taka, że tobie nie udało się kupić od 1 właściciela. Dlaczego obiektyw ma być zajechany ? najczęściej zostaje przez handlarza podpięty na 2 minuty do body celem sprawdzenia i to wszystko.
Szybkie pytanie- ta cena za ten aparat jest atrakcyjna? Dla kupującego oczywiście... ;) Na co zwrócić uwagę przy oględzinach? Nie jest coś podejrzane?
Canon EOS 7D bardzo ładny komplet od 1zł BCM (4106534456) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
btw- 3 miesięczny 600D z przebiegiem ok. 3k z kitem + 2 baterie + polar... Ile to warte? :D
cena dobra jak przebieg nie za duży
--- Kolejny post ---
weź laptopa zainstaluj EOSMSG sprawdź przebieg, sprawdź ten górny wyświetlacz czy w realu też tak słabo widać jak na zdjęciu, kilka fotek, z dekielkiem zobaczysz ile matryca ma hot pixeli, niebo na f22 czy matryca nie porysowana (filtr matrycy)
Ok, dzięki za rady, dostosuje i zastosuje. Przebieg w razie problemów zweryfikuję na Żytniej, to raczej zrobią od ręki. Wg deklaracji mało używany, także zakładam, że poniżej 30k klapnięć będzie miał. Póki co czekam na odpowiedź od sprzedającego, od kilku dni nie było go na allegro...
ja obstawiam więcej niż <30k nawet na tych małych fotkach widać ślady użytkowania ale to tylko gdybanie sprawdzisz będzie wiadomo ile na pstrykane
To by się już nieco kłóciło z "bardzo niewielki". Wiem, gwarancja na migawkę 150k, ale nie o to tutaj chodzi w sumie. Jutro to sprostuję telefonicznie, drogą mailową nie mam szans raczej. Generalnie ceny 7D są ostatnio bardzo niskie...
dla każdego określenie "bardzo niewielki" może oznaczać zupełnie coś innego
Na wstępie gigantyczne podziękowania dla FOTO-PAN za pomoc w weryfikacji aparatu i deklaracji z nim związanych.
Wylicytowałem sobie nie dawno za całkiem niezłe pieniądze Canona 7D. "Kręci mnie" żużel i przy okazji strzelanie fotek w trakcie meczu, więc jak znalazł szybki AF i dobry tryb seryjny.
To ten aparat z linku po prawej - Canon EOS 7D bardzo ładny komplet od 1zł BCM (4106534456) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. , prawda że pięknie?
Przyszła jednak weryfikacja dogłębna po nieco lakonicznych i sporadycznych odpowiedziach na pytania co do stanu. Ale zaraz... Takie coś dostałem najpierw:
Aparat kupiłem na allegro używany, ale w idealnym stanie przed ubiegłymi wakacjami. Podczas wakacji zrobiłem nim około 3 tyś zdjęć. Przy okazji zostawiłem w hotelu w gniazdku ładowarkę z akumulatorkiem.
Nic niby nie podpada? Tak...
To teraz zapraszam na tę aukcję - Canon 7 D - body (3962239006) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Znajomo wygląda, co?
Uważajcie... Sprzedający prawdopodobnie ma dwa konta- jedno kupuje sieczkę, drugie sprzedaje działający sprzęt.
Czekam w sumie na oficjalne wyjaśnienia, ale sprawa trafi prawdopodobnie do obsługi Allegro.
Teraz żeby google wykrywało temat i sprzedającego - cobra3092 + allegro + przekręt ;)
Jeszcze raz wielkie dzięki dla FOTO-PAN!!!