Odp: W czym nosić sprzęt - część II
Cytat:
Zamieszczone przez
Tymomn71
Witam, poszukuję torby na 60D + C 17-55 + S 70-200 2.8 + lampa/mały obiektyw typu 50 1.8. Do torby ma się zmieścić jeszcze 13' laptop. Zależy mi żeby nie rzucała się specjalnie w oczy i żeby nosić ją nie tylko ze sprzętem foto, wsadzić lapka i pognać do pracy bez aparatu więc dobrze by było gdyby nie wyglądała "kosmicznie".
Zastanawiam się nad Lowepro messenger 250
Event Messenger | Lowepro
Albo nad Urban Reporter 250, ta jednak trochę odstrasza ceną.
Dobrze żeby dała rade przy lekkim deszczu. Miał ktoś podobne potrzeby i je spełnił?:)
Urban Reporter 250 Camera bags, backpacks and rolling cases
Nova Sport 35L AW Camera bags, backpacks and rolling cases
Professional Shoulder Bag 20 MB MP-SB-20BB - Professional | Manfrotto
tamrac | Zuma 5
Skoro "i żeby nosić ją nie tylko ze sprzętem foto, wsadzić lapka i pognać do pracy bez aparatu" no to tak na dobrą sprawę w grę wchodzą tylko te od Lowepro bo mają wyjmowany środek.
Nadal poszukuję plecaka na mój sprzęt i trafiłem na taką stronę: rotation180 Professional: Outdoor Camera Backpacks | MindShift Gear co sądzicie o ich produktach, czy ktoś ich używa?
Wybralem jednak lowepro vertex 300aw. Mam nadzieje ze bedzie ok. Nie mialem go gdzie poogladac wiec zamawiam przez internet.
Mam do koleżeństwa prośbę o sugestie dotyczące wyboru pokrowców do dwóch odrębnych zestawów. Zaznaczam , że w każdym z zestawów chodzi mi WYŁĄCZNIE o body + obiektyw, bez żadnych dodatkowych akcesoriów. Jak mam brać więcej klamotów - biorę dużą torbę. Tu zależy mi na przygodne wypady z ograniczoną do minimum ilością sprzętu.
Zestaw 1: EOS 5D Mark II + 24-105L (klasyka :) )
Zestaw 2: EOS M + 18-55 STM (może Was zdziwię, ale zapakowanie tego ustrojstwa to nie lada wyzwanie).
Z góry dziękuję za pomoc!
Piszesz pokrowiec....
Ja ostatnio do 5Dm3 z gripem zamówiłem Benro Beyond z40. To jest torba typu colt.
Mam nadzieję, że się zmieści.
Właśnie na czymś typu colt by mi zależało. Tyle, że do puszki bez gripa. Do tachania z gripem mam Toploadera 65AW. Czy wspomniane przez Ciebie BENRO jest w środku miękko wyściełane? Jak z jakością wykonania?
Tak w ogóle do 5D2 korci mnie zakup Manfrotto Anvanced M. Tyle, że nie mam gdzie go zobaczyć na żywo...
Nie wiem jak jest wykonane, czekam od czwartku na przesyłkę.
Na forum żółtych piszą, że nie ustępuje Lowepro.
TU masz jakieś lepsze zdjęcia
Jak potrzebujesz mniejszego colta to masz wersję Benro Beyond z30.
Cytat:
Zamieszczone przez
jac+
Właśnie na czymś typu colt by mi zależało
7d+24-105 wchodzi mi idealnie do lowepro TLZ2
Cytat:
Zamieszczone przez
Tymomn71
Witam, poszukuję torby na 60D + C 17-55 + S 70-200 2.8 + lampa/mały obiektyw typu 50 1.8. Do torby ma się zmieścić jeszcze 13' laptop. Zależy mi żeby nie rzucała się specjalnie w oczy i żeby nosić ją nie tylko ze sprzętem foto, wsadzić lapka i pognać do pracy bez aparatu więc dobrze by było gdyby nie wyglądała "kosmicznie".
Zastanawiam się nad Lowepro messenger 250
Event Messenger | Lowepro
Albo nad Urban Reporter 250, ta jednak trochę odstrasza ceną.
Dobrze żeby dała rade przy lekkim deszczu. Miał ktoś podobne potrzeby i je spełnił?:)
Właśnie kupiłem Event Messenger 150 a więc o rozmiar mniejszą i pomieściłem to co mam w stopce. Lapka żadnego juz się nie wdusi.
Jakość wykonania bardzo dobra. Mi chodziło, żeby była bardzo lekka, mała, i "niefotograficzna".
Który z futerałów byście polecali?
https://www.caselogic.com/en/interna..._-_201_-_black
Toploader Zoom 50 AW II Camera bags, backpacks and rolling cases
BENRO PRECISION MACHINERY(ZHONGSHAN) CO, .LTD--TRIPOD,BALLHEAD,CAMERA BAG,QUICK RELEASE PLATE,PROFESSIONAL VIDEO TRIPOD,PROFESSIONAL VIDEO HEAD,PROFEESSIONAL CAMERA BAG,TRIPOD KIT
BENRO PRECISION MACHINERY(ZHONGSHAN) CO, .LTD--TRIPOD,BALLHEAD,CAMERA BAG,QUICK RELEASE PLATE,PROFESSIONAL VIDEO TRIPOD,PROFESSIONAL VIDEO HEAD,PROFEESSIONAL CAMERA BAG,TRIPOD KIT
Advanced Holster Medium MB MA-H-M - Advanced | Manfrotto
Najbliżej mi do Manfrotto i o dziwo do Case logic. Torby Manfrotto to ponoć dawna Kata. Lowepro na zdjęciach wydaje się wielkie i workowate :( Benro nie znam w ogóle...