Odp: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie
Cytat:
Zamieszczone przez
kmeg
Może warto założyć nowy wątek promocje w innym dziale, wrzucam tutaj bo może komuś się przyda
Canon 6D MK II + 24-105 IS STM (f/3.5-5.6) @ Amazon (ES)
~7.655zł, niestety ale trzeba mieć kogoś w ES bo do Polski nie ślą
https://www.amazon.es/dp/B073CZVKW8
W opisie jest możliwość wysyłki do Polski. Świetna oferta!
Cytat:
Zamieszczone przez
ospa
czym sprawdzać przebieg migawki w 6d mII ? ?
Polecam aplikację "ShutterCount DIRE Studio" na IOS. Aplikacja kosztuje 18,99 zł i ze swoim 5D IV musiałem połączyć się z iPadem jako EOS Utility
Cena aktualnie to już 2410euro.
Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
Aparat już trochę jest na rynku. Przeszedł ktoś może z 5d mkIII? :) Powoli zbliżam się do 200k kliknięć i trochę rozważam odświeżenie przez downgrade ;)
Aparat jest świetny, ale sprawdź czy przyzwyczaisz się do kółka. Joystick w 5d jest dużo wygodniejszy. Prawdziwy biografie to 5d MK4 ze względu na matrycę.
Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Dziwne rzeczy zrobił słownik w telefonie:) Chodzi o upgrade a nie biografię.
Przy okazji połączenie 6d2 z naleśnikiem 40mm STM wyleczyło mnie na razie z bezlustra.
Cytat:
Zamieszczone przez
gnd
Przy okazji połączenie 6d2 z naleśnikiem 40mm STM wyleczyło mnie na razie z bezlustra.
W jakim sensie? Że rozmiar?
Rozmiar, waga i jakość zdjęć. Zestaw żeby mieć ze sobą, zgrabny i wygodny. Przywrócił mi radość z fotografowania. AF w LV śmiga, obiektywik praktycznie bez wad optycznych bo winieta jest dla mnie ładna. A do pracy mam kloce 1.4, które na bezlusterku wcale nie są wiele mniejsze.
Cytat:
Zamieszczone przez
gnd
Rozmiar, waga i jakość zdjęć. Zestaw żeby mieć ze sobą, zgrabny i wygodny. Przywrócił mi radość z fotografowania. AF w LV śmiga, obiektywik praktycznie bez wad optycznych bo winieta jest dla mnie ładna. A do pracy mam kloce 1.4, które na bezlusterku wcale nie są wiele mniejsze.
Ok. Dzięki. Czyli tak jak myślałem to dobra opcja zamiast zaślepki do ff :-) Kurcze, szkoda że nie jest troszku jaśniejszy, tak chociaż 1.8 :-)
50 STM nie jest wiele większy, ale jednak to nie to. Bardzo mi pasuje ogniskowa 40mmz nie za szeroko i nie za wąsko, idealnie:)