Odp: Sprzęt do ślubów cz. IV
Ok. Dziękuję za opinie. Będą stalki. Ale teraz inny problem.bylem już zdecydowany na 6d i nie wiadomo po co zacząłem przeglądać net. I teraz dylemat: może trochę dołożyć i kupić d750 i dwie stalki jak do 6d? Wiem że temat był już nie raz ruszamy ale może jest ktoś kto zmienił system i podzielił by się wrażeniami. znam wady 6d (archaiczny AF i słabsza dr) ale nie znam wad D750 l. Piszą o nim w samych superlatywach.
Sent from my D5803 using Tapatalk
Bo to obecnie d750 to najlepsza puszka do ślubów i ogólnego użytku. Nic lepszego w tej cenie nie kupisz. Porównywałem na tych samych szkłach 35art pod względem af z 6d i ogólnej obróbki to lekko mówiąc jest przepaść. Mimo wszystko ciężko mi zmienić cały system, a że się nie pali to czekam na 6d2.
też bym brał d750 :( jak Ci nie przypasi to chętnie wymienię moje 6d :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
merida
Bo to obecnie d750 to najlepsza puszka do ślubów i ogólnego użytku. Nic lepszego w tej cenie nie kupisz. Porównywałem na tych samych szkłach 35art pod względem af z 6d i ogólnej obróbki to lekko mówiąc jest przepaść. Mimo wszystko ciężko mi zmienić cały system, a że się nie pali to czekam na 6d2.
Taki właśnie był plan. Zakup 6d do nauki ff i szkieł a na wiosnę zakup 6dii i używać na dwa body. Jako że do tej pory miałem cropa i tylko c50 1.4 na FF ze szkieł to zmiana systemu mi nie taka straszna. Ta 50 i tak miałem zamienić na 50 1.8 stm. No cóż, muszę zobaczyć jak finansowo dokładnie stoję bo używek D750 mało jest a nowy sporo droższy od 6d, no i mniej używanych szkieł do Nikona.
Cytat:
Zamieszczone przez
salas
też bym brał d750 :( jak Ci nie przypasi to chętnie wymienię moje 6d :mrgreen:
Jak kupie to przypaśi! Nie będzie miał wyjścia za taką kasę ?
D750 raczej odpada z powodu ceny. Teraz powrót do rozważań 6D czy D610.
Panowie od 6d ! Da się tym jeszcze robić wesela? ? Bo gdzie nie popatrzę to tylko Nikona chwala a 6d że bieda! I już mam śieczke w głowie! A szkła do C takie fajne...
Cytat:
Zamieszczone przez
mareq78
Panowie od 6d ! Da siÄ™ tym jeszcze robić wesela? í ½í¸‰
Spokojnie siÄ™ da. Da siÄ™ nawet starÄ… piÄ…tkÄ….
Cytat:
Zamieszczone przez
merida
Przegladnolem Instagrama, Ty nie potrzebujesz Nikona ! Jezeli takie zdjecia robisz 6D to pewnie sie zaraz zdecyduje na staruszka! D610 nie chce a na D750 mnie nie stac. I kasy troche zostanie !
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
to sÄ… tacy? :twisted:
sÄ… ;)