Odp: Sprzęt do ślubów cz. III
Cytat:
Zamieszczone przez
.Irwusek
[...] dlatego szukam czegoś po za serii L ;)
Wziąłbym 28mm 1.8
Gdy kolega go miał to strzelałem kilka razy nim i byłem pozytywnie zaskoczony.
To chyba sytuacja się klaruje : ) Jeszcze poprzeglądam sample z tego obiektywu i działam z zakupem : )
Szkoda że ciężko znaleźć sample z tego obiektywu na sali, albo kościół. Będę jeszcze szukał : )
Gdzieś tam po drodze był w głowie jeszcze 24-70 2.8L, ale kiedyś mooże ;)
No i plany się znów pozmieniały dorwałam 50mm 1.4 za tysiąc zł na gwarancji jeszcze z odbiorem osobistym i sprawdzeniem bo niedaleko... tak więc znowu się zamieszało :roll: już głupieje od tego wszystkiego no ale uznałam że to okazja ! co o tym myślicie ?
Tak tu polecacie tego 28mm 1.8 to może będę na niego zbierać jako kolejny obiektyw... :confused:
Proszę utwierdzić mnie w przekonaniu że dobrze zrobiłam :-P:-P
Czy kobiety zawsze potrzebują zeby i'm ktoś powiedział czy dobrze zrobiły?
Babo odbieraj obiektyw, postrzegają z niego i bedZiesZ wiedziała. Nikt za ciebie tu nie zadecyduje.
Niestety tak to jest dopóki nie masz FF i paru eLek. Człowiek kombinuje i zmienia ale i tak każdy dąży do podobnego zestawu finalnego.
Cytat:
Zamieszczone przez
Femme Fatal
No i plany się znów pozmieniały dorwałam 50mm 1.4 za tysiąc zł na gwarancji jeszcze z odbiorem osobistym i sprawdzeniem bo niedaleko... tak więc znowu się zamieszało :roll: już głupieje od tego wszystkiego no ale uznałam że to okazja ! co o tym myślicie ?
Tak tu polecacie tego 28mm 1.8 to może będę na niego zbierać jako kolejny obiektyw... :confused:
50mm na cropie to 80mm ekwiwalent FF. Chcesz tego używac jako podstawowy obiektyw??
A co szerokiego KIT?
Cytat:
Zamieszczone przez
Femme Fatal
Dla mnie nie.
Cytat:
Zamieszczone przez
michael_key
Dla mnie nie.
Czemu nie. Ma juz cos do portretow. Teraz przydal by sie jakis tami 2.8 i da sie tym slub obskoczyc.
No właśnie, w takim przypadku tak. Tylko Femme Fatal o jasny zamienniku kita typu T 17-50 nic nie piszę.
W tym przypadku kupa 50-tki szerokość będzie ciemna.
Cytat:
Zamieszczone przez
michael_key
No właśnie, w takim przypadku tak. Tylko Femme Fatal o jasny zamienniku kita typu T 17-50 nic nie piszę.
W tym przypadku kupa 50-tki szerokość będzie ciemna.
Ja do cropa szukal bym sigmy 20 1.8
Osobiscie jak bym mial zaczac od zera to na pierwszy slub kupil bym 5d mkI 35 f2 i 50 choc by 1.8 i lampa