Odp: Podejrzane aukcje na Allegro II
Cytat:
Zamieszczone przez
tomek1976
Pierwsze "primo" : jest możliwość zamówienia przesyłki z opcją sprawdzenia. Wychodzi niewiele drożej, a na pewno bezpieczniej.
Drugie "primo"- ultimo: pan X odbierał na poczcie przesyłkę w opcji pobraniowej. Paczkę otworzył bezpośrednio przy okienku, zamiast SGS III - cegła. Powiadomił Policję. Na miejscu pokrzywdzony złożył zawiadomienie o przestępstwie - 286 KK. Krótka piłka ze strony policjantów: przesłuchana pani z "okienka", pieniądze zabezpieczone na protokół zatrzymania rzeczy (w dalszym toku postępowania prokurator zdecydował o przekazaniu ich pokrzywdzonemu), a fajansiarz wysyłający cegły zamiast telefonów z grymasem na twarzy poddawał się dobrowolnie karze. I tyle. Wystarczy tylko trochę "ogarnięcia" i minimum chęci ze strony Policji. I ucinając wszelkie "urban legends", o znikomej szkodliwości: zapamiętajcie że w przypadku oszustwa nie ma najmniejszego znaczenia wysokość strat jakie ponieśliście. Jest to przestępstwo ścigane z urzędu i kwota strat może wynosić nawet 1zł.
I wszyscy żyli długo i szczęśliwie.
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
Nie wiem co tutaj podejrzanego. numer seryjny jest ale go nie widać :) Chcesz wiedzieć to zapytaj. Dane firmy podane na stronie. Cena raczej mało atrakcyjna
Spytałem o numery i papiery ale na razie cisza ..... Przecież nie da ceny 900 zł taki idiota to chyba nie jest. Nic podejrzanego czyli rozumiem że też jak chcesz sprzedać sprzęt to oddajesz go do lombardu ?? w torbie ale bez papierów :roll:
to napisz do policji ze lombardy sprzedają używany sprzęt bez pudelek i w ogóle powinni tego zabronić
i allegro tez najlepiej zamknac ,tyle tam sprzetu bez pudelek
a przecież pudełko podstawa uczciwości i gwarancja najwyzszej jakosci
Koledzy, ile to jest warte? Brak MF, nieoryginalna guma na pierścieniu, obity. Od handlarza.
http://allegro.pl/show_item.php?item=4117087514
Sent from my BlackBerry 9900 using Tapatalk
Cytat:
Zamieszczone przez
CACTUS
Spytałem o numery i papiery ale na razie cisza ..... Przecież nie da ceny 900 zł taki idiota to chyba nie jest. Nic podejrzanego czyli rozumiem że też jak chcesz sprzedać sprzęt to oddajesz go do lombardu ?? w torbie ale bez papierów :roll:
Dokładnie jak napisał becekpl - pudełko gwarancją legalnego pochodzenia sprzętu. Sprzedawałem obiektyw bez pudełka i papierów bo zejść do piwnicy mi się nie chciało, żeby je odszukać. Teraz wiem, że wszyscy oglądający moją aukcje myśleli - na pewno kradzione.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
fleder
Zakup od handlarza to nic złego o ile opisze dokładnie stan. Jak dla mnie to jest warty z 400-500 zł a jeżeli serwis jest w stanie jeszcze takie obiektywy naprawiać to z 1000zł
kleks skupuje wszystko jak leci, od niego bym nie kupil
skoro nie dziala mf to i af moze dzialac jak chce
zlom
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
kleks skupuje wszystko jak leci, od niego bym nie kupil
skoro nie dziala mf to i af moze dzialac jak chce
zlom
Eeee tam od razu złom. Za 1200 to faktycznie nie jest dobra oferta, ale za 400zł to byłby bardzo fajny obiektyw.
A ze kleksowi nie przeszkadzało ze nie ostrzy w MF to się nie dziwie, pewnie zrobił nim ze 3 zdjęcia :)
To nie można już poszukać porządnej oferty od użytkownika, tylko kupować od handlarzy i pośredników ? Oni najczęściej mają zajechany sprzęt wątpliwego pochodzenia.
Gdyby to szkło było częściej spotykane na aukcjach to czemu nie... :)
Sent from my BlackBerry 9900 using Tapatalk