:lol:
ok, już to rozkminiłem, trzeba mieć przynajmniej smartfona w trybie samolotowym z odpaloną appką, albo ten canonowy odbiornik. Szkoda, myślałem, że w tej puszce wszystko siedzi.
Wersja do druku
:lol:
ok, już to rozkminiłem, trzeba mieć przynajmniej smartfona w trybie samolotowym z odpaloną appką, albo ten canonowy odbiornik. Szkoda, myślałem, że w tej puszce wszystko siedzi.
Witam wszystkich, potrzebuję taką mianowicie informację odnośnie R6: czy jeśli wejdziemy w tryb video coś tam poustawiamy typu czułość, balans itp, następnie przeskoczymy w tryb foto o zrobimy zdjęcia a następnie wrócimy w tryb wideo to czy ustawienia iso i balansu zostaną w trybie video czy też przejdą z trybu foto jak to miało miejsce w starszych aparatach. WIem że w nowych aparatach już się te ustawienia zapamiętują. Jak jest w R6?
Ustawienia między trybem filmu a foto są oddzielne. Aparat pamięta Twoje ustawienia dla filmowania niezależnie jakie parametry w trybie foto ustawisz. Włącznie z balansem bieli.
Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka
Nie znam XT-4 bo siedzę od zawsze w systemie Canona. W tym roku przesiadłem się z 6D na R6. Jestem już po dwóch weselach R szóstką. Przede wszystkim jestem zachwycony autofokusem. Śledzenie oka/twarzy daje prawie 100% idealnie celnych ujęć. Nawet przy małej głębi ostrości. Nie wiem jak sobie radzi z filmami bo nie zajmuję się tym.
Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka
Jeżeli ktoś ma ochotę przetestować profil pod R6 zrobiony pod światło dzienne https://drive.google.com/file/d/11Z_...ew?usp=sharing. Uwagi mile widziane.
A mnie wczoraj spotkała niemiła niespodzianka. Body mi sie zawiesilo po klapnieciu migawką. Restart i drugi raz z rzedu to samo. Wymiana aku, i już tego nie było. Mam nadzieję że to był pierwszy i ostatni raz tak. [emoji44]