I tragiczny z tyłu 8-).
Tak tego tylnego na pewno nie będzie chciała ;).
Wersja do druku
Ceny widziałam egzemplarz ponoć w super stanie z 30tyś przebiegu za 1300zł więc widocznie spadły bo sporo tego jest w tych granicach ;)
ARAPAHO - tyle że 50mm 1.8 będzie mnie 400zł nowa kosztować a 28mm 1.8 ponad 1,5tyś to jest różnica ... a ja póki co więcej kasy nie mogę wydać więc będę musiała zadowolić się tym ...
Ten mój obiektyw zamówiłam z odbiorem w sklepie więc będę miała możliwość przymierzyć 50 i 85 i wtedy tak na prawdę zapadnie decyzja ostateczna jak będą mieli 28 też pewno sprawdzę :-p
A głównie piszecie że 40D wygodniejszy i poręczniejszy ogólnie ale czy jest różnica w zdjęciach ? czy to raczej kwestia wygody i wytrzymałości między tymi dwoma puszkami ?
panowie rozważacie między 85 a 135. w ogóle nic nie piszecie o 100L (macro). Czy ten obiektyw nadaje się do zastosowań ogolnych? np. do portretu? Bo mam na niego chrpkę w ramach macro, ale jakbym mogł tym strzelić jakąś fotkę portretową to byłoby git!:)
Ktos kiedys pisal, ze za bardzo odkrywa niedoskonalosci cery itd ^^, ja akurat tutaj nie mialbym dylematu i bral od razu 135
Sent from my iPad using Tapatalk HD
Witajcie,
mam taki problem chciałbym rozbudować swoje szkła o coś szerszego żeby zrobić ładniejsze zdjecia na sali myślę o 35mm f/2, 24 f/2.8 albo 28 f/1.8
Mam taki dylemat w sumie wszystko jest szerokie w miarę, nie mówię tutaj o fishu 15mm ;P
O lampie to wiem jest już w planie ;)
Jeśli nie masz na 24/35L to osobiście mogę ci polecić 28 1.8 - moj na 1.8 jest w pełni używalny a po przymknięciu do 2.0 już jest świetnie jak dla mnie.
.Irwusek - ja mam 24mm 1.4 i to szkło jest moim ulubionym jeżeli chodzi o salę weselną, naprawdę można poszaleć przy słabym oświetleniu. mam też 14mm 2.8 ale do jakichś pojedyńczych par 24mm dużo lepiej się sprawuje w 5DMkII wg. mnie.
zdaję sobie sprawę, że to 24mm 1.4 L jest świetnym szkłem, ale wydatek 4,5k to sporo dla pasjonata ;) dlatego szukam czegoś po za serii L ;)