Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Bahrd
Mam nadzieję, że nie rozumiesz! ;)
Wytłumacz mi proszę w takim razie po co Rebel i jego szkła (w domyśle ich brak), dwa to - przy sensorze apsc - kto/co/jaki alien tam siedzi w środku i to chłodzi? Trzy patrząc na tą szybkę z przodu i myśląc apsc widzę jakość E16/2.8 czyli bez 5.6 nie powalczysz.
Oczywiście jeśli to jest apsc to jest super sprawa: S90 "w pełnej klatce" ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
gietrzy
Trzy patrząc na tą szybkę z przodu i myśląc apsc widzę jakość E16/2.8 czyli bez 5.6 nie powalczysz.
Soczewka podobnej wielkosci jest w 30mm/2 samsunga wiec moze byc dobrze nawet w apsc.
Cytat:
Zamieszczone przez
gietrzy
Oczywiście jeśli to jest apsc to jest super sprawa: S90 "w pełnej klatce" ;)
Byloby milo ale tez nie sadze ... pewno ten sam sensor co GX1
Cytat:
Zamieszczone przez
gietrzy
Wytłumacz mi proszę w takim razie po co Rebel i jego szkła
Nie potrafię, ale naśladowanie Nikona w tym względzie (ochrona najtańszych lustrzanek) też IMHO nie wchodzi w rachubę.
PS
Przy okazji - tak wygląda matryca z AF: Image Sensors World: Chipworks Shows Phase AF Pixels in Canon DSLR
Cytat:
Zamieszczone przez
Bahrd
Nie potrafię, ale naśladowanie Nikona w tym względzie (ochrona najtańszych lustrzanek) też IMHO nie wchodzi w rachubę.[/url]
Dlaczego ?
Jak się wam podoba? Nowy bagnet EF-M najprawdopodobniej zgodny przez przelotkę (dla uzyskania odpowiedniej odległości od matrycy) z EF/EF-S, matryca najwyraźniej z mnożnikiem 1,6x (widoczny obiektyw to będzie wtedy jak 35/2 na pełnej klatce), można się również spodziewać czujników fazowych do AF na sensorze CMOS (jak w 650D). Niech to tylko kosztuje 2500 zł za widoczny zestaw i będzie świetny dodatek do większych EOS-ów :-)
Cytat:
Zamieszczone przez
strideer
http://photorumors.com/wp-content/up...f1-camera.jpeg
Jak się wam podoba? Nowy bagnet EF-M najprawdopodobniej zgodny przez przelotkę (dla uzyskania odpowiedniej odległości od matrycy) z EF/EF-S, matryca najwyraźniej z mnożnikiem 1,6x (widoczny obiektyw to będzie wtedy jak 35/2 na pełnej klatce), można się również spodziewać czujników fazowych do AF na sensorze CMOS (jak w 650D). Niech to tylko kosztuje 2500 zł za widoczny zestaw i będzie świetny dodatek do większych EOS-ów :-)
No to większe szanse, że jak kupię nowego pancake'a do go opyle z zyskiem :p
Niech to tylko będzie APS-C, no i jak piszesz 2,5k maks.
Zakładam, że 580EXII na stopce będzie co najmniej komicznie wyglądać, ale np. wyzwalacz na stopkę i robi się ciekawie :D
Komicznie to będzie wyglądać jak przykręcę do niego 85/1,2... :-)
nie rozumiem dlaczego wszyscy chca APSC? wg mnie lepszym rozwiaaniem jest matryca 4/3 z g1x
Cytat:
Zamieszczone przez
jotes25
nie rozumiem dlaczego wszyscy chca APSC? wg mnie lepszym rozwiaaniem jest matryca 4/3 z g1x
Jacy wszyscy? Dla mnie lepszy by był format 35 mm w małym bezlusterkowym korpusie, z bagnetem EF oczywiście. Wymarzona rzecz do TS-E :-)
Cytat:
Zamieszczone przez
strideer
Jacy wszyscy? Dla mnie lepszy by był format 35 mm w małym bezlusterkowym korpusie, z bagnetem EF oczywiście. Wymarzona rzecz do TS-E :-)
to swoja droga, ale sie nie zanosi...