W skrócie - szału nie ma. Niby coś lepiej ale 4.1 też na poczatku niby działał lepiej :-)
Wysyłane z mojego PMP5097CPRO za pomocą Tapatalk 2
Wersja do druku
W skrócie - szału nie ma. Niby coś lepiej ale 4.1 też na poczatku niby działał lepiej :-)
Wysyłane z mojego PMP5097CPRO za pomocą Tapatalk 2
Jeżeli chodzi o wydajność to moim zdaniem finalna 4.2 działa tak samo jak 4.1.
Wyłączcie dodatkowe głupie moduły (Maps, Book i inne) i schowajcie aktywny histogram i cieszcie się w końcu nowym Lightroomem :)
U mnie wyraźnie przyspieszyło (32-bit):
- uruchamianie samego Lightrooma,
- podgląd zdjęć bez powiększania (rzadko albo wcale pojawia się "Loading"),
- podglądy 1:1 zdaje się mniej obciążają procesor i generują się szybciej.
Na razie tyle zauważyłem.
Czy da się w jakiś magiczny sposób trwale ustawić by podczas eksportu pliku nie dało się przekręcić myszką z "hard drive" na "Email" bądź też "CD/DVD" ?
Namiętnie zmieniam tą pozycje przypadkiem rolką myszki.
Korzystam z LR4
Majac w folderze powiedzmy 2000 tys zdjec renderuje je sobie 1:1 co by szybciej przebiegla selekcja, wybieram z tego powiedzmy 500 i wrzucam do innego folderu. A tam niespodzianka, musze renderowac na nowo. Czy da sie jakos przetransportowac wszystko z wyrenderowanymi podgladami?
Jeżeli przenosisz w LR nie ma ponownego renderowania.
Witam, osoby która się podzeli presetsami lub strony z której można ściągnąć. dzięki za pomoc
a ja mam taki problem: czy da się ściemnić ramkę podczas kadrowania? w tej chwili, to co jest wykadrowane jest niewiele ciemniejsze i mi się... myli :) da się to trwale ściemnić? znam L