-
witam forumowiczów !!
mam do was nastepujace pytania:
1.czy miejsce rejestracji firmy musi byc takie samo co miejsce dzialalnosci? (chcialbym dzialalnosc prowadzic w innym miescie/wojewodztwie)
2.czy w momencie skladania wniosku musze miec juz podany dokladny adres tej dzialalnosci w tym miescie?
3.czy nie bedzie problemu jesli cala kwota z funduszy zostanie przeznaczona na wyposazenie lokalu nie w miejscu gdzie firma jest zarejestrowana tylko w miejscu gdzie bedzie ona prowadzila swoja dzialalnosc?
4.jak bardzo dokladny ma byc kosztorys w BP?
5.czy UP moze zakwestionować ze cos jest za drogie i mozna to taniej kupic?
narazie to tyle...
z gory dziekuje za odpowiedzi!
-
1,2,3 patrz regulamin,
4. bardzo bardzo dokładny,
5. może, zaprosi na rozmowę, a Ty wywalczysz swoje racje, by dostać co chcesz.
-
idz do swojego urzedu ! niestety tam lepiej dopytywac sie o szczegoly po pozniej kwiatki wychodza...
-
Rozumiem, ze to watek dotyczacy dofinansowania na rozpoczecie dzialalnosci, ale dotyczy on osob, ktore moge sie zarejestrowac jako bezrobotni... a nie studentow dziennych. Bo z tego co wiem to my nie mozemy jako bezrobotni sie zarejestrowac, mimo iz czesto mamy zajecia 1-2 dni w tygodniu i moznaby prowadzic firme :).
Moje pytanie brzmi - sa jakies dofinansowania na zalozenie dzialalnosci, z ktorych moga skorzystac studenci dzienni? Jesli to off top duzy tutaj to do kosza ;)
-
Dofinansowania z EU na 40k , o tym tez tu co nieco bylo wspomniane.
Co to za uczelnia gdzie zajecia dzienne sa 1 w tygodniu ...
-
Tiaak dofinansowanie na 40K.... jeśli będzie :)
-
O ile mi wiadomo, to jest na kwotę 35k...
-
Ariene, cos bliżej proszę :)
-
Pewnie jak zwykle co urzad to inna kwota u mnie mowili o 40 tys, ale zeby otrzymac takie dofinansowanie jest owiele trudniej, przedewszystkim dobry biznes plan, bardziej rozbudowany niz we wniosku na 19 z UP, wieksza komisja u mnie 12 osob, duzo chetnych i stosunkowo malo przyznanych dotacji w zeszlym sezonie chyba 4 osoby na 20 , duzo trudnejsze rozliczenia koncowe no i z tego co sie orientuje to pieniazki przelewane w transzach
-
Dofinansowanie z UE 40tys zł, wszystko na raz na konto.