Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [III] ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
KNC
Wogóle nie będzie lepsze iso bo więcej pikseli. A jak widać po wcześniejszych premierach tych nowych matryc canona to maja one lepsze tylko DR.
Chyba niedokładnie studiowałeś DXO. 5Ds ma 50 mpix i u DXO zarobił 2381 punktów za ISO a 5dII ma 21 mpix ito tylko 1815 punktów ISO. Więc jak to jest z tym "nie będzie lepsze iso bo więcej pikseli?" To może jednak nie jest tak z tymi pikselami.... hmmm...A może DXO się myli :confused:....nie to niemożliwe.:o
A co jeszcze miało być lepsze? Może mieli dodawać "bitów koloru," żeby wygrać DXOMark?:lol:
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
jaś
niestety nie wiem gdzie to przeczytałem - petapixel albo diyphotography (ale nie mogę się doszukać) i tam był link zapamiętałem bo się jeszcze rypnęli tekscie i napisali że jest lepiej o 5EV :mrgeen: bo im zjadło "1." ale na początku tekstu w wyliczance co jest lepiej było "1.5" stąd to zapamiętałem - to nie może być projekcja moich życzeń bo ja używam niskiego iso - ale moje doświadczenie mówi że jak jest lepiej na wysokim iso to na niskim też będzie lepiej.
Może jednak im zjadło 0. a nie 1. Albo chodziło o niskie ISO.
Co do matrycy to na pewno będzie lepiej niż 6DI a ta już jest całkiem przyzwoita. Wszystko ponad będzie ekstra :)
Natomiast obawiam się ze AF będzie dalej bez zmian .. tzn na papierze szau, w praktyce kupa.
I tu moje pytanie czy ktoś ma jakieś doświadczenia z AF 80d?
Bo wygląda toto niemalże bliźniaczo (na papierze). Być może nawet nie będą starać się skalować do FF i wszystkie punkty w kupie - jeśli by działały super to jeszcze quasibieda. Niestety mam najgorsze obawy, że tylko środkowy będzie użyteczny.
(O resztę parametrów się nie boję - są przyzwoite o ile cena nie zabije)
AF w 80d jest rewelacyjny. Jak na Canona :lol: Najbardziej brakuje mu inteligentnego śledzenia obiektów wspartego wysokorozdzielczym czujnikiem pomiaru (ten sam czujnik/matryca będzie w 6d2, więc pod tym względem raczej nic się nie zmieni na plus).
Wszystkie punkty AF są krzyżowe i użyteczne. Organizacja w strefy o różnych rozmiarach znakomicie ułatwia fotografowanie poruszających się obiektów :) Tego AF jeszcze parę lat temu nie powstydziłby się korpus serii 1...
Nie oszukujmy się ta nowa 6-tka będzie się sprzedawać jak świeże bułeczki :) będą też liczne upgrejdy z 5dmkIII i 6d. Canon rzadko daje użytkownikom to czego się domagają a i tak go pragną :D
Swoją drogą obstawiacie jakieś premiery nowych obiektywów przy okazji wypuszczenia nowego body?
Cytat:
Zamieszczone przez
jinks
Nie oszukujmy się ta nowa 6-tka będzie się sprzedawać jak świeże bułeczki
Nie byłbym taki pewien. Za tą samą cenę będzie można kupić 5DIII który jest bardzo dobrym sprzętem :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Macios
Coś w tym jest. Na naszej giełdzie są już dwa 6d na sprzedaż, ale i dwie Sigmy Art 24 f/1.4. Coś nie tak z nimi?
Moja działa wyśmienicie. Po prostu po przesiadce z 60d na 6d zrobiło się za szeroko ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
Nie byłbym taki pewien. Za tą samą cenę będzie można kupić 5DIII który jest bardzo dobrym sprzętem :)
Mam mimo wszystko nadzieję, że nowe 6d będzie miało lepszą matrycę. Dodatkowo Dual Pixel i gibany LCD które czasem są zbawienne. No i magia kupowania nowego :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
Odnośnie ceny za 6d mkII to chyba jeszcze trzeba poczekać na jakieś oficjalne informacje albo przedsprzedaże w sklepach w PL. Chyba,że gdzieś mnie ominęła ta informacja. 5d mkIII utrzymuje cenę w okolicach 10.000-11.000zł. Mam nadzieję, że mimo wszystko nowe 6d będzie tańsze.
Cytat:
Zamieszczone przez
darekPolsztyn
Odnośnie ceny za 6d mkII to chyba jeszcze trzeba poczekać na jakieś oficjalne informacje albo przedsprzedaże w sklepach w PL. Chyba,że gdzieś mnie ominęła ta informacja. 5d mkIII utrzymuje cenę w okolicach 10.000-11.000zł. Mam nadzieję, że mimo wszystko nowe 6d będzie tańsze.
Raczej niewiele. Musi pozostać margines "trochę dodam i będzie 5DmkIV" ale nie taki, że za 1 5dmkIV masz dwa 6dII.
z najnowszych plotek:
You Wanted it, and Canon Is Delivering. The PC-E2 is Coming This Week
i, cytujac oryginalna plotke, tu tez nie bedzie 4K ani dwoch kart pamieci :lol:
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
Oryginalna szmata, sorry etui, design for 6DII :mrgreen: Pewnie za jakieś 40 dolców.