Odp: Jaki statyw AD 2012-2015
Czytałem kilkanaście poprzednich stron i sam nie wiem co zdecydować.
Potrzebuję kupić dosyć lekki i w miarę stabilny statyw. Ma być on na tyle lekki abym mógł go czasem zabierać w góry a żeby nie masakrował mi pleców w połączeniu z resztą sprzętu górskiego leżącego w plecaku.
Trochę się naszukałem w internecie i w sumie mam takie typy
- Manfrotto BeFree Manfrotto MKBFRA4D-BH BeFree Carbon srebrny - Statywy i akcesoria - Foto - Sklep internetowy Cyfrowe.pl - z tym, że ludzie piszą, że sama głowica jak i plastikowe blokowanie to syf i ciężko ustawić aparat w wybranej pozycji.
Waga: 1.4 | Udźwig: 4kg
- Benro iT25 Benro iT25 Traveller Kit (głowica kulowa+torba+kolce) - Statywy i akcesoria - Foto - Sklep internetowy Cyfrowe.pl - wygląda na dobrze wykonany, jednak opinii o nim mało. Z tego tylko co widzę to najmniejsza sekcja nóg jest bardzo mała przez co na pewno gdybym go rozłożył całego to nie będzie dobrze to trzymać, głównie jednak zależy mi na wysokości max 1m więc bym ich pewnie nawet nie rozkładał
Waga: 1.6 | Udźwig: 6kg
- Triopo GX-1127 Carbon + Triopo NB-1S TRIOPO GX-1127 CARBON STATYW - Cyfrowe.pl
- Triopo GT-3128 + NB-1S
Chyba największy udźwig i najlepszy stosunek ceny do masy.
Wiem, że ciężko o na prawdę porządny i lekki statyw za takie pieniądze, ale będą go używał od święta i na urlopach. Dlatego nie chce statywu co przetrwa burzę i huragan a taki co pozwoli mi zrobić dobre zdjęcie w nocy na długim naświetlaniu a przy tym nie będzie ważył tony.
Z góry dzięki za pomoc.
Odp: Jaki statyw AD 2012-2015
po co ci lekki jak rzadko uzywasz? takie sa dla podroznikow