Odp: Sprzęt do ślubów cz. III
Ja też zawsze używałem zoomów :) ale teraz o wiele większa frajda jest z używania stałek.
Femme - nie ma się czego bać, obrazek wynagrodzi wszelkie może początkowe trudy ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Ernest_DLRS
Femme - nie ma się czego bać, obrazek wynagrodzi wszelkie może początkowe trudy ;)
Trudy? jakie trudy...:D Stałkami to istna przyjemność.. :D Ja np jak czasami mam okazje robić zoomem, to zamiast pokręcić to podchodzę.. :D
za 5tyś to 5DI z 35 2.0 i 85 1.8 lub 28 1.8 i 50 1.4
no i 430exII
Widzę że większość za stałkami to i tak zrobię póki co ;) a więc 50mm 1.4 na start ? ;)
No i lampa :)
U mnie od wczoraj w stajni 85L .. dziś pierwszy dzień w boju, ale na wszelki wypadek zabieram ze sobą 85/1.8 ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
gavin
no i 430exII
jeśli i lampa to nawet koło 6K ( w zależności od stanu sprzętu)
Cytat:
Zamieszczone przez
Czacha
U mnie od wczoraj w stajni 85L .. dziś pierwszy dzień w boju, ale na wszelki wypadek zabieram ze sobą 85/1.8 ;)
koniecznie "pochwal" się efektami, i wrazeniami w stosunku do 1.8 bo jestem chory na to szkło...:)
Cytat:
Zamieszczone przez
Femme Fatal
Widzę że większość za stałkami to i tak zrobię póki co ;) a więc 50mm 1.4 na start ? ;)
No i lampa :)
Ja bym na Twoim miejscu tak zrobił. 50/1.4 na początek. Do cropa chyba najlepsze rozwiązanie aby zacząć przygodę z prajm lensami ;) Ogarniesz tym portrety, z w miarę bliskiego dystansu nawet całą sylwetkę.
Cytat:
Zamieszczone przez
lijo
jeśli i lampa to nawet koło 6K ( w zależności od stanu sprzętu)
Cytat:
Zamieszczone przez
gavin
no i 430exII
Dokładnie :) Jak sprzeda 450D to i na lampę będzie ...