http://www.tamrac.com/787.htm
Wersja do druku
Mam pytania odnośnie plecaka LOWEPRO ROVER:
1. Na allegro jest kilka oznaczeń dla tego plecaka
- Lowepro Rover AW II
- LOWEPRO Rover Plus AW
- LOWEPRO Compu Rover AW (tu akurat sie domyslam ze chodzi o miejsce na laptopa)
- LOWEPRO ROVER II
Czym one się różnią? (jeżeli się różnią). Są jeszcze jakieś inne?
2. Czy zmieszcze w dolnej części tego plecaka 30D z przypietym 70-200f4??
Ja bym zadal to pytanie jakiemus dobremu sprzedawcy Lowepro. Pojawiala sie tu w watku nazwa, nie bede powtarzal by nie byc posadzonym o reklame ;) .
20D+70-200 2.8 IS za bardzo wystaje. Na upartego zapialbym, ale gdybym od gornej kieszeni czyms ciezkim dociskal (np wypychal plecak maksymalnie na dluzszy wyjazd) to bym sie bal. Na luzne chodzenie - mozna wcisnac i tak nosic.Cytat:
2. Czy zmieszcze w dolnej części tego plecaka 30D z przypietym 70-200f4??
Torba którą miałem to 500 AW. Nie powiem że jest jakaś kiepska ale Tamrac bardziej mi odpowiada.
Chociaż ciągnie mnie trochę żeby wsiąść Katę HB-207 ale do najbliższego sklepu to nie za bardzo po drodze.
W!
Krótko bo to już było ale odpowiedzi zbytnio mnie nie satysfakcjonowały:
czy do Lowepro Stealth Reporter 200AW wejdzie:
Gripped C 350d + Kitowy obiektyw..
sigma 70-300 APO DG
Jupiter 9 85/2
Helios 58/2
ładowarka, notesik, polar, itp.
??
jeśli ktoś miał doświadczenia z tą torbą to napiszcie coś więcej.
Dzieki za wszeklą pomoc... :)
pozdrawiam
P.S.
moderatorzy nie gniewajcie się za zakładanie tylu wątków na ten sam temat :P tak to już jest :P:P
EDIT: tak, czytam "w czym nosić sprzęt?" jestem na 55 stronie i nie było odpowiedzi prostej (!) na to pytanie :P
P!
Wszystkie z Lowepro z AW mają dodatkowy pokrowiec. Używam Rover AW II i jestem bardzo zadowolony. Z tego co pamiętam z porownań przed zakupem Rover Plus AW ma głębszą dolną częśc na sprzęt, Compu - tak jak napisałeś - ma dodatkowo komorę na laptopa.
Do swojego mieszczę w dolną komorę wszystko co w stopce - 50 i 70-200 odpięte i ustawione pionowo, po drugiej stronie 420ex + filtry, z przodu ładowarka, a centralnie obiektywem w doł 20D+17-40. Pod nim mam jeszcze w pokrowcu osłony przeciwsłoneczne od L-ek. W takim ustawieniu body nie ma znaczenia, czy będzie z gripem czy nie.
30D+70-200 pionowo raczej nie (komora się spokojnie zamknie, ale przeniesie chyba za duże obciążenie z gornej - moze lepiej będzie z Plus AW). Na leżąco bez problemu. Powiedz co dokładnie chcesz zmieścic to postaram się jutro pobawic ustawieniami przegrodek
nikt nic nie napisze? :(
To nie jest kwestia "czy wejdzie" ale "jak wejdzie". Ja mam tą torbę i wchodzi do niej w miarę wygodnie (tzn. w odzielnych przegródkach) c350d+grip, 10-22, 70-300is i 28-135is. Oczywiście można sobie ją podzielić gęściej, aparat trzymać "na obiektywach", szkłem do dołu - ale w praktyce średnio mi się to sprawdzało. 350d+grip nie bardzo się też mieści w szczelinie w pokrywie. Generalnie dzisiaj kupiłbym numer większą ;)