Ale ... chyba 1 fota jest z kita faktycznie ;]
Wersja do druku
Ale ... chyba 1 fota jest z kita faktycznie ;]
W sumie to może nie taka zła aukcja - obiektyw 18-55/f1.8 za ~150 zł..... :-)
Osłona typu tulipanowego założona na obiektyw który podczas ustawiania ostrości zmienia położenie przedniej soczewki świadczy tylko i wyłącznie o tym iż osoba która sprzedaje ów sprzęt nie posiada elementarnej wiedzy w kwestii sensu używania osłona przeciwsłonecznych.
Oczywiście ponieważ większości z potencjalnych kupców prawdopodobnie nie przyjdzie do głowy iż prezentowane zdjęcia nie są wykonane sprzedawanym obiektywem, a wystarczyła by chwila poświęcona na sprawdzenie EXIT-a danego zdjęcia aby wszystko było jasne. To najzwyklejsze w świecie oszustwo w myśl zasady "cel uświęca środki".
Ja w tym przypadku polecam użycie formularza ze strony: http://allegro.pl/report_item.php?item_id=447321848 gdyż jest to zwykłe oszustwo, nic więcej.
Pozdr.
Dzisiaj rano zaproponowałem temu Panu usunięcie zdjęć w ciągu 24h. Jeśli tego nie zrobi - stanie się jak piszesz brzoza.
A w skrajnym przypadku można też wysłać licytujacym 2,3 zrzuty z Exifa z podkreślonym przekrętem. Przecież do kontaktu z nimi wystarcza konto na allegro.
Dzwoniłem do gościa. Twardo twierdzi że zdjęcia zostały wykonane tym obiektywem :D
No to lepszy oszołom :)
Może mu jednak wysłać wypunktowane exify? ;) I tak nie wyedytuje :twisted:
zadzwońcie też..
Wysłałem maile do licytujących.
A sam chyba zalicytuję.
Gość ma 2 aukcje i na obu prezentuje lewe fotki.