Odp: W czym nosić sprzęt - część II
no tak rozumiem Cię, ale mi nawet nie chodzi o jakość*wykonania czy materiały, chodzi mi żeby była jakaś nie rzucając się*w oczy i nie wyglądająca jak kufer na aparat, czytać*coś*wielkiego, a taki Lowepro Passport Sling, ktoś*z nią*miał*doczynienia, widziałem te wszystkei filmiki na YT znią, tylko nie wiem czy mi wejdzie dslr i obiektywy.
Cytat:
Zamieszczone przez
misiekkb
Mam takue pytanie jakaś*małą torba i w miarę*tania, tak żeby się*nie rzucała w oczy, coś*takiego jak ThinkTank Retrospective 5 tylko że znacznie tańsza, coś*bardziej miejskiego na 5DC i lensy 24-105 i 50?
Cytat:
Zamieszczone przez
MTR
Ciężko coś kupić podobnego do toreb Think Tank Retrospective, przynajmniej w takiej jakości wykonania i z takiej jakości materiałów. Teraz mają promocję na te torby, przy zakupie nowej dają 100-200 PLN za byle jaką, starą czy zużytą torbę.. nawet za zwykły pokrowiec na kompakta więc może tak spróbuj sobie obniżyć cenę...
z drugiej strony 400 zl za porządną torbę to raptem parę % wartości noszonego w niej sprzętu...
Dokładnie jak piszesz MTR.
A z "podobnych" zerknij misiekkb na torby Domke (podobne ceny do TT Retrospective) lub Mekko np. tutaj>> - całkiem niezłe i dość niedrogie, coś wybierzesz dla siebie. I nie licz proszę na "niepozorną" i tanią torbę do foto. Za niepozorność się płaci w tej branży.
o dzięki sprawdzę*Domke i Mekko. No wiem że za niepozroność*się*płaci, dlatego mi nawet nie chodzi o torbę typowo pro, dlatego pytałem się*o lowepro sling. To jeszcze jedno pytanie coś*wielkości TTT Retropsective 7 tylko z komorą*na MBP 13, cena tutaj już*nie gra roli. Gdyż TT z komorą*na MBP ma tylko duże, na kilka body i kilka słoików, a mi wystarczy na jedno body i 2 słoiki, coś*takiego jest wogóle, czy wszystkie z miejscem na laptopa 13 cali są*z góry duże?
Cytat:
Zamieszczone przez
misiekkb
[..]To jeszcze jedno pytanie coś*wielkości TTT Retropsective 7 tylko z komorą*na MBP 13, cena tutaj już*nie gra roli. Gdyż TT z komorą*na MBP ma tylko duże, na kilka body i kilka słoików, a mi wystarczy na jedno body i 2 słoiki, coś*takiego jest wogóle, czy wszystkie z miejscem na laptopa 13 cali są*z góry duże?
No to właśnie w Mekko poszperaj, oraz koniecznie zobacz Lowepro - mają też na laptopy i tablety. Zobacz sobie może serię Nova Sport i coś z Event Messenger'ów - te są dość tanie i też niepozorne. W Wawie jest fajny sklepik Explore.pl, bo mają wszystko na miejscu i tylko przymierzać - tu torby foto>>. Kupiłem tam plecak, toploadera z szelkami i parę innych drobiazgów z Lowepro, ale na imprezy i tak biegam z Retrospective.
W Mekko np S610 jest bardzo fajna. Co do Lowepro Sport czy messengery to nie, gdyż one wyglądają jak torby biurowe i te ich paski, które są zbyt cienkie i się*wżynają w ramię, wiem bo miałem jakiś*czas temu sport, ale przejde się*do sklepu i zobaczę je i tak. Ale dzięki za pokazanie Mekko, są tam interesjące bardzo torby.
Ja właśnie zamówiłem Lowepro Flipside 400 AW. Na szybkie wypady z jednym szkłem mam plecak Canona 300EG - polecam, mała wszywka EOS, więc dyskretny bez wielkiego logo, szybki dostęp do aparatu. Mam też dwie oryginalne torby 10EG i 100EG, o ile noszenie 100EG ma jakiś sens (Żona nosi Canona 100d + 50 1.8 z osółoną + lampę + drobiazgi), o tyle 10EG mi nie pasowała od początku i chyba będę ją sprzedawał, ani ona duża, ani mała, body z gripem + 17-40 4.0 podpięte z osłoną, 70-200 postawione pionowo, lampa w małej kieszeni - niby wszystko wchodzi, ale tak na styk, że niekomfortowo się to nosi.
Jak już przyjdzie Flipside 400, obadam i dam znać jak to wygląda i jak się nosi. Zamówiłem w cyfrowych, więc zapewne przyjdzie wtorek - środa.
Od pewnego czasu korzystam z toreb Domke, ale zdarzyło mi się kilka razy targać sporo sprzętu na ramionach i nie bylo to komfortowe. Miałem kiedyś plecaki Tamraca expedition 6 oraz Lowepro computrekker aw i tego typu budowa plecaka zupełnie mi nie odpowiada. Dla zdrowia kręgosłupa stanąłem przed koniecznością zakupu kolejnego plecaka :) Chciałbym opisać swoje pierwsze wrażenia dotyczące wersji Lowepro Fastpack 250 Video (jedna klamara). Plecak mieści dwa duże korpusy, dwie lampy, 3 szkła i sporo dodatków. Obecnie pracuję na reden korpus i rzeczywiście plecak nie sprawdza się jeśli często miałbym otwierać komorę główną i szukać obiektywu, ale uskuteczniłem pewien patent. Otóż w komorze głównej schowałem dwie lampy, dodatki i dwa korpusy (główny z podpiętym szkłem zlokalizowany intuicyjnie), natomist w górnej części umieściłem torbę Lowepro Rezo (bodajże 140 AW) z dwiema stałkami. Rozwiązanie to zabiera trochę więcej miejsca, ale póki co wydaje się bardzo komfortowym rozwiązaniem (na zleceniu aparat na szyję, torba na pas lub pasek, a plecak z boku lub jeśli taka konieczność na plecach). Torba Rezo jest niewielka, a można przytroczyć ją do pasa biodrowego jak i nosić na dedykowanym pasku, otwiera się na zewnątrz i mimo że niewielkich rozmiarów, to jest bardzo stabilna. Świetnie sprawdza się jako futerał i torba w jednym. Kiedy jednak ruszam gdzieś z mniejszą ilością sprzętu, to Domke F2 jest niezastąpiona.
Witam, szybkie pytanko.
Czy torba LOWEPRO ADVENTURA 170 - http://www.torbylowepro.pl/fotografi...ntura-170.html
pomieści 5DC z podpiętym 24-105mm + 85mm
Dzięki, pozdrawiam
Szukam kogoś, kto miał styczność z Benro B200 albo/i LowePro Fastpack 250. Jak się mają gabarytowo do siebie? Zwłaszcza ten pierwszy wydaje się fajny, ale w okolicy nie mam gdzie go zobaczyć na żywo.
Tak jak obiecałem - krótkie podsumowanie Flipside 400 AW. Jedno 12-godzinne zlecenie już za mną więc mogę już coś powiedzieć. Plecak sprawdził się 100%, szybki dostęp do wszystkiego, błyskawiczna wymiana szkieł, ogromnie pomógł w wykonaniu zlecenia. Każda rzecz ma swoje miejsce, obrót na pasie i już można spokojnie i bezpiecznie zmienić kartę czy obiektyw. W tłumie miałem bezcenne poczucie, że nikt mi nie rozepnie zamków i nie wyjmie sobie body czy obiektywu. Gdy potrzebna była szybka akcja, aby wyjąć body z gripem i 70-200 potrzeba było dosłownie kilka sekund - wspaniała sprawa, wiele ujęć zdobyłem tylko dzięki sprawnemu wyjęciu aparatu. Szkła wrzucałem do przegródek bez dekli na szybko, prawie bez patrzenia w torbę - nic nie uszkodzone, nic nie wypadało, wszystko ok. Po 12 godzinach nie czułem zmęczenia na plecach ani na brzuchu. Znajomi mówili, że dobrze wyglądam, nie jak "wielbłąd", plecak dyskretny, a pojemny jak waliza. Szczerze polecam.