O cholera to ja chyba pomieszalem. Maja napewno NG i Kata oraz Manfrotto :) Lowepro z tego co pamietam mieli miec ale na targach nie mieli ani jednego produktu wiec chyba nie wypalilo a ja nie sprawdzilem.
Wersja do druku
Używam tamrac system 6. Niewielka, poręczna, ale tyskie już wystaje. nie pomyślałem wcześniej o laptopie. Po raz kolejny żałuje, że za rzadko odwiedzałem forum. Ale wtedy pewnie wydałbym dwa razy tyle, a to nie jedyne moje hobby.
Pisałem niedawno o nowej serii plecaków Lowepro Vertex. Dzisiaj znalazłem te plecaki w ofercie www.foto-net.pl i jakże wielkie było moje zdziwienie, gdy ujrzałem ceny - każdy model (100, 200 i 300) jest DWA RAZY droższy od sprzedawanych na zachodzie. Ktoś źle przeliczył kurs dolara? A może sklep wykorzystuje fakt bycia jedynym, który posiada ten towar w Polsce i poczuł żyłkę monopolisty? Już napisałem maila do sklepu, zobaczymy, co z tego wyjdzie.
Pewnie jak inne sklepy wystawią te plecaki na sprzedaż, będą szybko musieli zmienić ceny.
Cenowo faktycznie pojechali. Ale w lowepro są między sklepami spore rozjazdy cenowe, jak się dobrze przyjrzysz. Przy torbie, nad którą ciągle myślę widziałem już 360zł różnicy. Za tyle, to ludzie dobre torby kupują i używają latami, a to tylko różnica.
Jak się porówna cenę modelu 300 z Twojego linka, to taniej i lepiej wyjdzie kupić najlepszy wypas KATA. Trwałość i wielkość na pewno nie mniejsza, a rozwiązania ciekawsze.
Jarku jakiej torby szukasz ?? moze bede mogl ci pomoc :)
kiedys pomogles wybrac mi jedyny sluszny system :D
to w ramach rewanzu postaram sie zalatwis extra cene:p
Mam pytanie do osób, które użytkują duże plecaki. Chodzi mi głównie Tamrac Expedition 8 i Kata HB-207/BP-502. To że trochę sprzętu można w nie zmieścić to się domyślam ale jak wygląda sprawa z kieszeniami takimi jak na np butelkę wody, coś do jedzenia. Chodzi mi o to by można było coś w nie zmieścić a nie kombinować z miejscem przeznaczonym na sprzęt.
Do Lowepro (np. Super Trekkera) możesz dokupić bottle bag (zaczepiany przez slip lock, mam taki do Nature Trekkera) - oprócz tego trochę miejsca jest, a jak potrzeba więcej do jest daypack (czyli mały plecak ogólnego przeznaczenia) które można "podłączyć" do plecaka lub użytkować jako stand-alone (ma swój system nośny).
Lewepro mnie nie interesuje. Miałem torbę i nie byłem z niej zadowolony więc wolę coś innego.
Mam kieszenie do Tamraca Model 787 shown with optional SPX 787,mozesz tam zmiescic butelki i inne ddodatkowe duperele,jek chcesz to tanio sprzedam
Rozumiem, opisałem przykład Lowepro bo może konkurencyjne systemu mają podobne rozwiązania a generalnie ich nie znam...
A co to za torba była która Ci się tak nie podobała ?