Odp: Co nowego nas czeka u Canona (wątek spekulacyjny)....
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
Moze nie napisalem tego dosc odpowiednio, ale majac ten extra zakres 24-35 znacznie rzadziej przepinam szkła, a to ma dla mnie rowniez spore znaczenie.
O to ja mam tak samo. Od czasu pozbycia się 24-105, 14-35 w zestawie z 70-200 zapewnia świetny zestaw podróżny, bez konieczności ciągłego żonglowania szkłami.
W sumie nie mam nic "po środku" - planuję kupić, ale głównie tylko dlatego, że nie mam, a nie że potrzubję ;-)
p,paw
Cytat:
Zamieszczone przez
pawel.guraj
O to ja mam tak samo. Od czasu przybycia się 24-105, 14-35 w zestawie z 70-200 zapewnia świetny zestaw podróżny, bez konieczności ciągłego żonglowania szkłami.
W sumie nie mam nic "po środku" - planuję kupić, ale głównie tylko dlatego, że nie mam, a nie że potrzubję ;-)
p,paw
Przybycia się czy pozbycia się?
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
Przybycia się czy pozbycia się?
Poprawiłem chwile po publikacji (autokorekta w Macu)
p,paw
Cytat:
Zamieszczone przez
cybulski
Rozumiem,że była mowa o 14-35 i 16-35. Osobiście wolałbym mieć ten nowy RF 14-35/4L niż ten co mam EF 16-35/4L. Dla mnie mógłby wyjść nawet 12-24/4L i tak skupiam się na szerokim końcu, a ten zakres byłby nawet dla mnie bardziej logiczny bo 12-24,24-70,70-200 a 14-35 dobrze ale trochę niepotrzebnie pokrywa 24-35 jak dla mnie.
RF 14-35 bardzo fajny. Używam go do krajobrazów i na 14 jest tak szeroko że często nie potrzebuję aż tak szerokiego kadru. Świetnie też się sprawdza w ciasnych pomieszczeniach. Przy aktualnych cudach w ISO i stabilazacji w zasadzie to że ma światło 4 nie ma żadnego znaczenia. Można robić wieczorem przy żarówkach. Ach ta technika.
Dlatego im wiekszy wybór optyki w systemie,tym lepszy system ;) Canon chyba czeka,aż sprzedadza sie wszystkie zapasy optyki EF i wtedy ruszy szturmem z nowymi szkłami :)
Z tym f4 dla mnie to rozsadny kompromis, foty astro są od iso 5k w górę, nawet zacząłem się zastanawiać nad jakąś jasną tanią 16tką… oh wait. Nie ten system [emoji2957]odszumiarki sporo ratują.
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
Cicho bądź, Andrzej, cicho! Psujesz oficjalną narrację, że Canon to szlachetna firma, a wszyscy wokół to złodzieje! :mrgreen:
Jasne bo ta prawdziwa i jedyniesłuszna narracja to taka, że Canon to najgorsze zło, a cała reszta firm to oaza służby względem bliźnich i działalności charytatywnej.
Może czas się przenieść na forum płaskoziemców z takimi teoriami.
Cytat:
Zamieszczone przez
g69
Dlatego im wiekszy wybór optyki w systemie,tym lepszy system ;) Canon chyba czeka,aż sprzedadza sie wszystkie zapasy optyki EF i wtedy ruszy szturmem z nowymi szkłami :)
Myślę że czas gra tu swoją rolę. Projektowanie i wdrożenie produkcji szkieł jednak trwa. Kiedyś pisali że będą wypuszczali 6-8 szkieł na rok.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Jasne bo ta prawdziwa i jedyniesłuszna narracja to taka, że Canon to najgorsze zło, a cała reszta firm to oaza służby względem bliźnich i działalności charytatywnej.
Może czas się przenieść na forum płaskoziemców z takimi teoriami.
Myślę że czas gra tu swoją rolę. Projektowanie i wdrożenie produkcji szkieł jednak trwa. Kiedyś pisali że będą wypuszczali 6-8 szkieł na rok.
Wiadomo,że to twardy biznes i my możemy narzekać,ale nasz interes nie jest zbieżny z interesm korpo,żadnej korpo... :) w Sony np Sigma nie ma w ofercie konwertera do Sigme 150-600 ,który dla tego samego obiektywu dla Panasonica jak najbardziej istnieje,ale pod Sony,albo nie mogą,albo Sony tyle sobie życzy,że sie nie opłaca :)
Moja obawa to ile stracą klientów przez ten czas czekania pod te nowe szkła,którym braknie cierpliwości... ale pewnie odpowiednie dane zbieraja i analizują.
Patentują bo chyba nikt takich ciemnych obiektywów nie ma i chcą być pierwsi :)