ale to nie US daje mi dotacje, tylko pani z PUPu ;)
Wersja do druku
ale to nie US daje mi dotacje, tylko pani z PUPu ;)
Do dotacji są ustawy,
ale każdy PUP ma swoje własne rozporządzenia więc nie można tego porównywać i pytać się o opinie osób z innych powiatów (co powiat to obyczaj i własne zasady!). Najlepiej dopytać się w miejscu, gdzie będziecie bezpośrednio korzystać z dotacji
Najprawdopodobniej w większości przypadków nie można przez rok pracować na podstawie umowy o pracę a reszta form zatrudnienia i rozliczenia jest możliwa (umowa zlecenie, umowa o dzieło itp..).
Na szczęście ja już dostałem dotację i czekam na przelew.
T.
tomidlo, orientujesz się może jaki jest u Ciebie okres czasu od przyznania dotacji do otrzymania przelewu? Czy szkolenie w Twoim przypadku (nawet jednodniowe) było konieczne?
ja dzis odbylem swoje 'szkolenie' z doradca - polegalo na wypelnieniu 2 ankiet na krzyz i prztaknieciu glowa ;)
Dołączyłem do grona szczęśliwców :) Otrzymałem dzisiaj pismo z UP - decyzja pozytywna. Teraz zapraszają mnie na spotkanie, ale co na nim będzie, tego nie wiem.
Nie miałem szkolenia. Następnego dnia po podpisaniu umowy otrzymałem pieniądze :).
To wszystko to pikuś!!!
Dziś w ciągu 1 dnia udało mi sie załatwić REGON, WPIS, NIP (bo gdzieś zagubiłem), odwiedziłem ZUS, US i podpisałem umowę z biurem księgowym, założyłem konto firmowe :),
NIe robiłem tego w Wawie, ale medal za czas w jakim to wszystko załatwiłem to mi sie należy!:-D
dziwne ze zalatwiles jednoczesnie wpis do ewidencji i regon , generalnie to wszystko za nas zalatwiaja w wiekszosci , urzad miasta
Dla mnie liczył się czas, nie zajmuję się tylko fotografią. W poniedziałek mam podpisanie ważnej umowy i do tego czasu musiałem mieć wszystkie dokumenty. Mi zależało na konkretnym terminie, jeżeli liczysz na "Przyjazne Państwo" to masz taką możliwośc ale czekasz minimum 3-4 tygodnie na komplet dokumentów!
Firmę zakładam po to aby zarabiać kasę a nie "generalnie" czekać na załatienie w większości dokumentów w "jedym okienku".
T.
w tydzien sie wyrabiaja , chociaz moze to byc roznie , szybciej idzie jak sie samemu lata z papierami to fakt