Odp: [RobertON] przyroda, pejzaże i inne
Cytat:
Zamieszczone przez
tryton
Z kryształków wybieram 352. Ale i tak się przyczepię, że mogłoby być trochę jaśniejsze
356 i 357 też kupuję.
353 mi żal bo GO nieco za mała.
Miło mi, że coś Ci się spodobało :) 352 lekko rozjaśniłem szron/szadź.
To za Twoją poradą zainteresowałem się macro, za co dziękuję.
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertON
... 352 lekko rozjaśniłem szron/szadź.
A widzisz, a mi chodziło o rozjaśnienie tła, żeby lepiej wydobyć ładną kolorystykę bokehu. Mówię o niewielkim rozjaśnieniu. Gdyby wyszły szumy po rozjaśnieniu to oczywiście do redukcji. Przy makro trzeba uważać gdy się doświetla pierwszy plan, żeby tło nie wychodziło za ciemne.
Cytat:
Zamieszczone przez
tryton
A widzisz, a mi chodziło o rozjaśnienie tła, żeby lepiej wydobyć ładną kolorystykę bokehu. Mówię o niewielkim rozjaśnieniu. Gdyby wyszły szumy po rozjaśnieniu to oczywiście do redukcji. Przy makro trzeba uważać gdy się doświetla pierwszy plan, żeby tło nie wychodziło za ciemne.
Ha, pokumałem - Remaskiem wyciąłem tło i leciuto tylko je rozjaśniłem. Kryształki pozostały lekko ciemniejsze, ale wydobyłem tło.
Z lampą staram się na tle nieba lub jasnego motywu, bo faktycznie wychodzi czarne.
Muszę porobić kolorowe jasne karty do "podłożenia" pod motyw, gdy foty z lampą i dyfuzorem.
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertON
Słowiczek, Italy, Zysk - proszę dać znać o konkretach, kiedy od 30 kwietnia, czy 1 do 3-go maja.
jeśli to nie będzie kłopot, ostateczna decyzję podejmę do 2 tyg,związane to jest z pracą i moimi dość częstymi wyjazdami w wyższe rejony :)
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertON
czy 1 do 3-go maja.
Po trzydniówce :roll: trzeba zamówić lektykę chyba będzie :mrgreen: .
Cytat:
Zamieszczone przez
zysk
Po trzydniówce trzeba zamówić lektykę chyba będzie .
Bosz, z kim ja się zadaję :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertON
Słowiczek, Italy, Zysk - proszę dać znać o konkretach, kiedy od 30 kwietnia, czy 1 do 3-go maja.
Zorganizuję jakiś pensjonat czy agro miejsce niedaleko rezerwatu, bunkrów czy innego jeziora.
--- Kolejny post ---
359) Podkusiło mnie i popełniłem nocne zjęcie bulwaru za rzeką. Wszelkie uwagi jak zwykle mile widziane, bo nigdy nie robiłem takich zdjęć.
https://dl.dropboxusercontent.com/sc...iry=1425113011
Majówka, jeżeli już. Mogę zabrać ze sobą produkt regionalny z rodzinnych stron:D
359 - mam jedną uwagę: zrób takie w kolorze na długim czasie.
359
Bardzo ,bardzo !!.
Chętnie zobaczę w kolorze,ale nie sądzę aby było lepsze.
Za dużo detali wyjdzie ,a nie wszystkie ,mimo,ze bulwar jest ładny są potrzebne
Mam na myśli rozmycie wody i ewentualnie chmur, oraz wydobycie kolorów nocnego miejskiego pejzażu. Zestaw 5dll+24-105+Robert powinien dać efekt:)
Cytat:
Zamieszczone przez
zysk
Chętnie zobaczę w kolorze,ale nie sądzę aby było lepsze.
Właśnie, jest tragiczne w kolorze, bo dominują światła o żółtej barwie. Jest bardzo słabo...proszę porównanie:
359A) Mix - kolor jest, a jakoby nie było, czas 2 s, statyw, wstępne lustro f11, 24-105, 5D2.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
słowiczek
Mam na myśli rozmycie wody i ewentualnie chmur, oraz wydobycie kolorów nocnego miejskiego pejzażu. Zestaw 5dll+24-105+Robert powinien dać efekt
Za słaby jestem w te klocki..., ale się nauczę - mam nadzieję.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
słowiczek
Majówka, jeżeli już. Mogę zabrać ze sobą produkt regionalny z rodzinnych stron
To szukam miejsca.