ta sakwa posrodku nie przeszkadza w trakcie manewrow? ;) ja swoje targam jednak na bokach :D
Wersja do druku
Dobre, bardzo dobre. Idealne rozwiązania i tak nie istnieją, a to wygląda na bardzo dobre na "czyste" imprezy, bez tłoku. Pierwsze co mi przyszło do głowy, to obawa przed nieumiejętnym zapięciem szkła w pośpiechu.., ale za to nie można winić konstruktora.
maki100 - czy to Twoje Lowepro mieści dwa słuszne szkła jednocześnie?
Nie wiem co masz na myśli - nie nosi się w tym lowepro 2 obiektywów jednocześnie.
Noszę w niej 85L gdy chcę zmienić na 35L: rozsuwam jednym ruchem zamek, ściągam 35 z body i wkładam do jednej przegrody. Z drugiej wyciągam 85 i zakładam na body. Zamek w górę i działam dalej.
70-200 też się spokojnie mieści, ale bez osłony
Dokładnie tak, przez chwile są dwa. 35 i 85 spokojnie się wtedy miesci
Marudzicie. Ja mam 4 sakwy i nic mi nie przeszkadza.
Wracajac do kolerzanki to polecam dolozyc i isc na dobry 3 dniowy kurs. Tam ci naswietla ile na to trzeba czasu (ktorego przeciez nie masz) i ile naprawde na tym zarobisz jesli bedziesz dobra.
Moze wtedy przemyslisz sprawe jeszcze raz i albo kredycik na sprzet albo zostan hobbystka.
Pozdrawiam i powodzenia.
Napisze jeszcze jak skończyła sie ( a w zasadzie rozpoczęła) sie moja historia z 24L po zamianie z 24-70.
Generalnie szkło dalej działa dobrze tylko ze stara piątka. Nie mam pojęcia czemu ale nie wnikam.
Szkielko jest świetne. Zrobiłem nim już 6 ślubów i naprawdę nie czuje braku zooma. Ostrość rewelka od 1.6 zyletka na 1.4 tez ostro.
Na pierwszych 3 slubach nie schodzilem poniżej 1.8 bo nie byłem za nie pewien teraz jadę już często na 1.6 czasami 1.4.
Jeśli ktoś pracuje na 2 body to mogę gorąco polecić zmianę klamora na 24L. Swietnie uzupełnia sie z 35L
A w jakim stopniu/proporcjach? Ja miałem 24 II i przez ten czas prawie nie używałem 35L. Nie wiem po kiego grzyba sprzedałem celny egzemplarz - ale teraz znów chcę wrócić do 24L i nie wiem czy zostawiać 35L... pewnie w praniu wyjdzie, ale pytam z ciekawości jak często używacie równolegle 24 i 35mm czy może raczej wybieracie jedna ogniskową?
Przy pierwszym tańcu uzywalem wczoraj 24+35. Zazwyczaj na jednym body jest 24 lub 35 a na drogim 85 lub 135.
Użycie 24 względem 35 to okolo 60 do 40% i tak już pewnie zostanie. Generalnie zależy od sytuacji.
Na zewnątrz preferuje 35 w pokojach bardziej dynamiczne kadry z 24.
Generalnie to inne szkła i jedno drugiego nie zastąpi.
mam to samo, tyle ze 24 + 50
w repo uzycie 24L to 70% (reszta to 50L + doslownie kilka ujec z 100/2.0)
w plenerze 60% 50L (reszta to 100/2.0 + doslownie kilka ujec z 24L)
prosto, efektywnie, zajebiscie :D