Użyj kilku lamp.
Wersja do druku
Użyj kilku lamp.
W cuda wierzysz ?
Co do 369 to wszystko, poza samą modelką, rzeczywiście nie korzystne , w szczególności światło. Jak ktoś już napisał, w klimacie NK.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Dodatkowa lampa może by coś poprawiła. Tak myślę choć nie mam doświadczenia w tym temacie, bo sam mam tylko jedną lampę.
Co bym nie napisał to i tak nie zrozumiesz http://canon-board.info/showpost.php...&postcount=284 Ile można wkoło to samo.
Na tym zdjęciu akurat druga strona ręki nie odbiega ładnością od tej pierwszej. Przynajmniej według mnie.
Kiepska wymówka. A do czasu gdy nie pożyczysz/nie nazbierasz na te kilka lamp i wyzwalaczy to po prostu nie pokazuj na siłę tak niedorobionych zdjęć, ratując się kiepskimi wymówkami czy budżetem :? .
Bardziej by Cię uratowało kreatywne wykorzystanie światła zastanego niż trzepnięcie byle jako z lampy. Niestety tak ścisły umysł jak Twój nie potrafi się rozluźnić by choć na moment dopuścić kreatywność.
I to jest dopiero odpowiednia wymówka - "nie potrafię" a nie "kup mi lampy" .
Aha... czyli u miclesa zdjęcia się same robią, bez udziału umysłu? Podpowiadam tylko gdzie szukać przyczyny nieudanych fotek. Najczęściej to właśnie w umyśle fotografa :roll: .
Ktoś tu nawet na forum ma fajny podpis: "Fotografia jest jak seks. Jak nie ma uczucia to nawet najlepsza technika nie pomoże".