Odp: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie
Cytat:
Zamieszczone przez
rzep
Jest black friday weekend. Przeglądałem oferty w Europie i można kupić 5D mkIII w cenie 6D mkII. Gdybym musiał kupić puszkę dzisiaj, to miałbym problem. Co byście wybrali? Na szczęście ja nie muszę i uzbieram na 5D mkIV.
https://store.canon.ie/canon-eos-5d-...FWOh7QodShILGg
No właśnie to bym wybrał co Ty ;)
I pewnie jest takich więcej. Przez ostatnie 2 miesiące na BHPhoto pojawiły się 3 opinie odnośnie 6DII i 17 odnośnie 5DIV (no i 11 o D750 ;)).
Cytat:
Zamieszczone przez
rzep
Jest black friday weekend. Przeglądałem oferty w Europie i można kupić 5D mkIII w cenie 6D mkII. Gdybym musiał kupić puszkę dzisiaj, to miałbym problem. Co byście wybrali? Na szczęście ja nie muszę i uzbieram na 5D mkIV.
https://store.canon.ie/canon-eos-5d-...FWOh7QodShILGg
W Europie słaby ten black friday. Za oceanem jakby chcieli się pozbyć 6Dm2 :)
Po rabacie wychodzi 1349USD a oprócz samego body dostaje się drukarkę Pixma PRO=100, 50 sztuk papieru SG-201, grip BG-E21, dodatkową baterię LP-E6N i kartę SD Sandisk 64GB Extreme PRO. Same dodatki to około 750USD. Wychodzi na to, że 6Dm2 jest warte 600USD :)
Szczęka opada. Niestety kupując w EU trzeba doliczyć podatek :(
Cytat:
Zamieszczone przez
rzep
Szczęka opada. Niestety kupując w EU trzeba doliczyć podatek :(
Akurat BH Photo dość sztywno trzymało do tej pory cenę na poziomie 1999 USD za sam korpus.
W międzyczasie u nas cena obsunęła się do 7700 PLN. Jak nie będzie dedykowanego cashbacku to pewnie jeszcze spadnie.
Cytat:
Zamieszczone przez
marfot
Akurat BH Photo dość sztywno trzymało do tej pory cenę na poziomie 1999 USD za sam korpus.
W międzyczasie u nas cena obsunęła się do 7700 PLN. Jak nie będzie dedykowanego cashbacku to pewnie jeszcze spadnie.
U nas cena z VAT z Polskiej dystrybucji 7700 - w cyfrowe + drugi aku za 288zl i karta 64GB za 155 zł.
Cytat:
Zamieszczone przez
szwayko
U nas cena z VAT z Polskiej dystrybucji 7700 - w cyfrowe + drugi aku za 288zl i karta 64GB za 155 zł.
No to konkretny i użyteczny prezent :)
Cytat:
Zamieszczone przez
marfot
No to konkretny i użyteczny prezent :)
Chodziło mi o to, że w cenie jest drugi aku i karta 64
Cytat:
Zamieszczone przez
szwayko
Chodziło mi o to, że w cenie jest drugi aku i karta 64
No właśnie - aku i kartę traktuję jako prezent. Dla mnie drukarka i grip dodawane na BH Photo to raczej na handel, aku i karta zawsze się przydadzą.
Cytat:
Zamieszczone przez
marfot
No właśnie - aku i kartę traktuję jako prezent. Dla mnie drukarka i grip dodawane na BH Photo to raczej na handel, aku i karta zawsze się przydadzą.
Racz zauważyć, że B&H daje drukarkę i grip w dodatku i poza kartą i baterią, a jeszcze cena jest super niska nawet z tym wszystkim. Identyczny deal jest na 5d4 za $2849, czyli $350 taniej z tymi czterema prezentami niż przedtem samo body.
Kto naprawdę rozważał zakup tych puszek serio, kupi teraz. Kto tylko gadał, dalej będzie gadał. Z tym, że 5d4 jest ciągle dostępny w tym zestawie, a 6d2 jakby chwilowo brakło.:p
Amerika zawsze liderem:mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
tomfoot
10.000 klatek w 3 miesiące... To chyba lepiej niż fotoradar w Siewierzu?
jak ktoś robi reporterkę to jest do wypstrykania w miesiąc nawet jak nie mniej...