Odp: [Italy] Gdy mam czas to zdjęcia robię...
Cytat:
Zamieszczone przez
Daniel_Daniel
Świetna ra seria od 420. 427 rewelacja. Umiejętność nieprzepalenia tych oiór bezcenna.
Dziękuję za komentarz. Jest mi miło że jeszcze ktoś zagląda do tego wątku. Z tymi piórami , masz rację - dlatego czasami bardzo dużo zdjęć nie nadaje się do dalszej obróbki. Nie zawsze ptak przyleci o dobrej godzinie kiedy światło jest ok. a jak już się pokazują ok południa to można załamywać ręce :) kilka zdjęć udało mi się w miarę nie przepalić .
431.
Cavaliere..... by bogdan l, su Flickr
Pierwszy raz zagnieździły się nad moim jeziorkiem, lub dopiero teraz na tyle blisko że odkryłem gniazdo blisko czatowni.Kilka dalszych ok 30 m dalej.
Cytat:
Zamieszczone przez
italy
Pierwszy raz zagnieździły się nad moim jeziorkiem, lub dopiero teraz na tyle blisko że odkryłem gniazdo blisko czatowni.Kilka dalszych ok 30 m dalej.
To teraz będziesz walczył. Powodzenia.
Czapla z żółwiami jest bardzo fajna, a szczudłaki jeszcze bardziej; myślę, że symetryczny ciaśniejszy kadr też byłby ładny - może masz taki?
Świetne fotki, dwie ostatnie pokazują coś ciekawego z życia ptaków. Super!
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
Czapla z żółwiami jest bardzo fajna, a szczudłaki jeszcze bardziej; myślę, że symetryczny ciaśniejszy kadr też byłby ładny - może masz taki?
Dzięki Leon007. W niedzielę zobaczę czy mam taki kadr.
Cytat:
Zamieszczone przez
dranio
Świetne fotki, dwie ostatnie pokazują coś ciekawego z życia ptaków. Super!
Bardzo dziekuję.
--- Kolejny post ---
Dzięcioł duży samica.
Już 2 rok pzrylatuje regularnie na moją stołówkę w ogrodzie.Dziś była razem z samcem.Zobaczymy, czy jak w tamtym roku przyprowadzi swoje pociechy.W ubiegłym roku miałem całą piątke na konarze który im przygotowałem jako stołówkę.Niestety tylko mmogłem ten uroczy świat podziwiać chwilkę przez okno pijąc kawę.Niczym wróciłem z aparatem do okna już został tylko mały i matka.Tym razem już aparat profilaktycznie zostawiam rano przy oknie :) może się uda tym razem ...
436.
Picchio rosso maggiore F / Dzięcioł duży F by bogdan l, su Flickr
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
szczudłaki jeszcze bardziej; myślę, że symetryczny ciaśniejszy kadr też byłby ładny - może masz taki?
436.
Senza titolo by bogdan l, su Flickr
Jedno z wcześniej wykonanych ujęć.Światło dopiero ukazywało swe uroki.Różnica w czasie wykonania tych kadrów to /ten kadr to 7-09 a poprzedni to 7-16. Kilka minut i jakie inne światło.
I kilka minut wystarczyło, żeby temu po lewej noga urosła. Przyroda jest niesamowita.