-
Odp: [koraf] Nepal/ Mont Blanc .
Aż się nie można doczekać zimy ;)
-
Faktem jest, że góry w zimie przy wschodzie/ zachodzie słońca są wręcz bajecznie piękne.
-
63. W lodowej,kolorowej scenerii
-
Czy mozna bylo zamieszkac w takiej lodowej grocie na noc lub dwie? Pamietam, ze zdarzylo mi sie nocowac w takowej we Wloszech jakies 10 lat temu :-) (nic specjalnie przyjemnego) ?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Max13
Czy mozna bylo zamieszkac w takiej lodowej grocie na noc lub dwie? Pamietam, ze zdarzylo mi sie nocowac w takowej we Wloszech jakies 10 lat temu :-) (nic specjalnie przyjemnego) ?
Dlatego pewnie postawili manekina, gdyż nikt "normalny" by tam długo nie wytrzymał. Grota uległa bardzo poważnemu stopieniu w ciągu ostatnich kilkudziesięciu lat (kilkaset metrów). Co do noclegów, nikt tam nie oferował takiej usługi ;-), ale dla chcącego pewnie dałoby się coś wykombinować :D.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
koraf
Grota uległa bardzo poważnemu stopieniu w ciągu ostatnich kilkudziesięciu lat (kilkaset metrów)
Ciekawe, czy to wynik wahań klimatu, czy wychuchania lodu przez zwiedzających...
Cytat:
Zamieszczone przez
koraf
Co do noclegów, nikt tam nie oferował takiej usługi , ale dla chcącego pewnie dałoby się coś wykombinować .
Tak na oko, to łatwo się tam wślizgnąć na noc! ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bahrd
Ciekawe, czy to wynik wahań klimatu, czy wychuchania lodu przez zwiedzających...
Zdecydowanie klimat i jak tak dalej pójdzie groty już nie będzie za 10 lat :confused:
--- Kolejny post ---
Na tym zdjęciu dokładnie widać, jak osłaniają z góry białymi płachtami niektóre miejsca przed słońcem. Jeszcze w 20 wieku grota było kilkaset metrów wyższa.
-
Jaka szczerość w oczach na zdjęciach portretowych.
Fotki bardzo mi się podobają.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
_Spirit_
Jaka szczerość w oczach na zdjęciach portretowych.
Fotki bardzo mi się podobają.
Rozumiem, że masz na myśli zdjęcia z Nepalu :grin:, ludzie są tam bardzo przyjaźnie nastawieni, życzliwi i szczerzy jak zauważyłeś i to dokładnie widać w ich oczach, które są podobno zwierciadłem duszy.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
koraf
Rozumiem, że masz na myśli zdjęcia z Nepalu :grin:, ludzie są tam bardzo przyjaźnie nastawieni, życzliwi i szczerzy jak zauważyłeś i to dokładnie widać w ich oczach, które są podobno zwierciadłem duszy.
mówiłem o kozach ;-)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
_Spirit_
mówiłem o kozach ;-)
Skoro o kozach to pomyłka ;-).
-
Obejrzałem całą galerię, jednak foty z Nepalu zdecydowanie lepsze ale wszystkie fajnie się oglądało.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Jan32
Obejrzałem całą galerię, jednak foty z Nepalu zdecydowanie lepsze ale wszystkie fajnie się oglądało.
Dziękuję bardzo za poświęcony czas i opinię.
-
-
Nepal jest piękny, ale ma również groźne oblicze - nie tylko w samych górach: Nepal plane crash: Pilot error to blame for crash in Kathmandu | Mail Online (nawiasem mówiąc - to oblicze fotografii reporterskiej też budzi grozę).
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bahrd
Ale smutna tragedia :sad:, oglądam te fotki z lotniska w Katmandu ... i poznaję to miejsce.
-
Witam,
po malej przerwie
z przyjemnością wróciłem do Twojej galerii.
Tym bardziej, że Chamonix budzi miłe wspomnienia :)
Fota 'z namiotami" najlepsza - mnie się nie udało tego ustrzelić :(
Pozdrawiam i czekam na więcej :)
-
("Twoje pierwsze 10.000 fotografii to Twoje najgorsze"-Henri Cartier-Bresson )Widać że jesteś po tych pierwszych.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Hom_er
Witam,
po malej przerwie
z przyjemnością wróciłem do Twojej galerii.
Tym bardziej, że Chamonix budzi miłe wspomnienia :)
Fota 'z namiotami" najlepsza - mnie się nie udało tego ustrzelić :(
Pozdrawiam i czekam na więcej :)
Witam i dziękuję bardzo :D
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
szunaj60
("Twoje pierwsze 10.000 fotografii to Twoje najgorsze"-Henri Cartier-Bresson )Widać że jesteś po tych pierwszych.
Tak szybko policzyłem ;-) i to by się nawet zgadzało. Pozdrawiam i dzięki :D.
-
65. (auto ;-)) portret Mont Blanc
-
Jestem pod wrażeniem ,taką fotografię lubię ,ciekawe kadry miejsca i ludzie ...tak trzymaj .Bardzo dobra obróbka .Gratuluję i proszę o więcej .
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Yarqman
Jestem pod wrażeniem ,taką fotografię lubię ,ciekawe kadry miejsca i ludzie ...tak trzymaj .Bardzo dobra obróbka .Gratuluję i proszę o więcej .
A myślałem, że już nikt nie ogląda moich zdjęć. Dziękuję :grin:.
-
Nie myśl, że wszystkich interesuje nadmierne jaranie się sprzętem - obrazki są ważniejsze, więc niektórzy oglądają :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
koraf
A myślałem, że już nikt nie ogląda moich zdjęć.
Ogląda, ogląda, ale rzadko komentuje :)
-
jacek_73, selena, jestem niezmiernie zbudowany i zmotywowany.
Jacek_73 w końcu sprawdziłem i porównałem obrazek z PS i Olympus Viewer 2.0 jeżeli interesują Cię wyniki to daj znać na priv.
-
O ile wiem to w Nepalu znajduje się Mount Everest a nie "Mont Blanc"
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Lipski
O ile wiem to w Nepalu znajduje się Mount Everest a nie "Mont Blanc"
Historyczne ukształtowanie tego wątka spowodowało, że w Nepalu jest jednak Mont Blanc :lol:
-
A w Alpach Mount Everest - oczywiście :lol:.
-
-
Jak widać czas zaciera fakty i zdarzenia nie mówiąc o zdjęciach ;), które mam nadzieję pozostaną w pamięci, a za niedługo to zrobi się pewnie z tego wątek fashion/ glamour :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
koraf
to zrobi się pewnie z tego wątek fashion/ glamour :mrgreen:
Lepiej byłoby więcej Nepalu :lol:
-
Przepiękne krajobrazy, nieważne z którego kontynentu!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
koraf
A myślałem, że już nikt nie ogląda moich zdjęć. Dziękuję :grin:.
Za Seleną - ogląda, ogląda
Dawaj foty następne :-)
-
Miło mi, że ktoś tu czasem zagląda :D, pojutrze wyjeżdżam w góry i po powrocie myślę, że coś pokażę ;)
-
No to czekamy...
Jak mi wątek wyskoczył w nowych postach pomyślałam, że coś nowego jest, a tu tylko zapowiedź. Jedźże już :lol:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Selena
Jedźże już
i wracaj z fotami :-)
-
Wróciłem ... z Dolomitów, rejon Cortina d'Ampezzo i Arabba, dla Seleny i ARN pierwsze fotki :D.
1.
2.
3.
4.
-
1ka bardzo mi sie podoba, takze 3ka - ten drugi szczyt w tle przy innym ukladzie chmur i swiatla dalby pewnie jeszcze lepszy efekt.....
-
Dwojka to okolice Passo Pordoi? :) bo cos mi tak swita
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Cytat:
Zamieszczone przez
cohontes
Dwojka to okolice Passo Pordoi? :) bo cos mi tak swita
Sent from my iPad using Tapatalk
Dokładnie :D, bardzo dobrze znasz te okolice.
--- Kolejny post ---
Jeszcze jedno na dobranoc.
5.
-
-
-
-
Te na dobranoc najbardziej mi się podoba z ostatnich zdjęć . Daje do myślenia jak to mały człowieczek próbuje się przebić przez to co natura tworzy.. Lubię takie połączenie natury i wszędobylstwa "nas ludzi". Wszędzie zaznaczymy swoją obecność ... Po za tym przyznaję szczerze że nie przeglądałem całego wątku tylko ostatnie dwie strony. Jakieś odczucia budzi we mnie tez ostatnie zdjęcie . Patrze na nie i to tak jak bym czytał z chmur co każdy z nas chyba robił każdy widzi zapewne co innego. Ja widzę olbrzymi pysk psa który się wyrywa "nicości", jest w biegu, ma rozszerzone poliki, biegnie ale z zamkniętymi oczami na oślep. Jak by pod wiatr . UUUUH poniosło mnie z moją interpretacją tego co widzę:) Dodam tylko że jestem trzeźwy nic nie piłem i nic nie paliłem :) interpretuję sobie rzeczywistość na swój sposób. Fajnie się oderwać od rzeczywistości. Nie stać mnie na takie wycieczki i bardzo chętnie podziwiam takie widoki uchwycone przez innych.
-
Ależ mnie zafrapowałeś fotką nr2. Zawsze w podobnych miejscach miałem problem z objęciem kadru, co z reguły kończyło się wejściem na tereny chronione jakiegoś parku naturalnego :-) Jakim fishem robiłeś?
Co to za miejsce na zdjęciu nr 9? Chodzi mi o miejsce, z którego je zrobiłeś...
-
Wygląda prawie jak z tego O_O chociaż ręki sobie uciąć nie dam.
http://goo.gl/maps/SJX1C
-
Cytat:
Zamieszczone przez
maciek12ss
Te na dobranoc najbardziej mi się podoba z ostatnich zdjęć . Daje do myślenia jak to mały człowieczek próbuje się przebić przez to co natura tworzy.. Lubię takie połączenie natury i wszędobylstwa "nas ludzi". Wszędzie zaznaczymy swoją obecność ... Po za tym przyznaję szczerze że nie przeglądałem całego wątku tylko ostatnie dwie strony. Jakieś odczucia budzi we mnie tez ostatnie zdjęcie . Patrze na nie i to tak jak bym czytał z chmur co każdy z nas chyba robił każdy widzi zapewne co innego. Ja widzę olbrzymi pysk psa który się wyrywa "nicości", jest w biegu, ma rozszerzone poliki, biegnie ale z zamkniętymi oczami na oślep. Jak by pod wiatr . UUUUH poniosło mnie z moją interpretacją tego co widzę:) Dodam tylko że jestem trzeźwy nic nie piłem i nic nie paliłem :) interpretuję sobie rzeczywistość na swój sposób. Fajnie się oderwać od rzeczywistości. Nie stać mnie na takie wycieczki i bardzo chętnie podziwiam takie widoki uchwycone przez innych.
Dziękuję macek12ss za emocje i przeżycia jakie opisałeś przy oglądaniu moich zdjęć ... to w fotografii jest bezcenne :D
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
ARN
Ależ mnie zafrapowałeś fotką nr2. Zawsze w podobnych miejscach miałem problem z objęciem kadru, co z reguły kończyło się wejściem na tereny chronione jakiegoś parku naturalnego :-) Jakim fishem robiłeś?
Co to za miejsce na zdjęciu nr 9? Chodzi mi o miejsce, z którego je zrobiłeś...
Zdjęcie nr2 zrobione pożyczonym od kolegi fishem sigma, canon jest trochę lepszy optycznie ;), miejsce na zdjęciu nr 9 zrobione w drodze przy wejściu na Piz Boe 3152 m n.p.m. tak ok. na 3000 m, powyżej schroniska Maria 2950 m n.p.m
--- Kolejny post ---
10.
-
No koraf zarąbiste masz te kadry, można rzec klimatyczne :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bolek02
No koraf zarąbiste masz te kadry, można rzec klimatyczne :)
A dziękuję Bolek02 :D, Dolomity są po prostu zarąbiste :shock:
-
Obejrzałam wątek od początku, znalazłam tu dużo bardzo ciekawych i udanych moim zdaniem zdjęć z Nepalu. Jestem fanką gór i na koniec również spotkałam coś bardzo mi bliskiego i drogiego, piękne widoki gór szczególnie w Dolomitach, które przypadły mi szczególnie do serca :D.