Poranek na Gubałówce II
Wersja do druku
Poranek na Gubałówce II
ładnie!
Nad Tatrami...
Latałeś? ;)
To, tam daleko, to Krywań?
ja to bym obciął trochę lewą stronę, a jak już dodał z prawej )ale nie koniecznie) poza tym fajny strzał :)
Nad Tatrami... 2
jest moc ;-)
Nad Tatrami... 2 bardzo mi się podoba.
...też tam chcę być... ech :)
Czarny Staw Gąsienicowy...
Ostatnie dwa bardzo na TAK, świetne :grin:
Nad Tatrami... 3
Nie przeginasz trochę czasem z rewelacyjnością fot? ;-)
ok, postaram się na przyszłość...;)
Nad Tatrami... 4
Chciałem napisać w porywie, że ostatnie bardziej podchodzi mi niż przedostatnie, ale przyjrzałem się jeszcze raz i nie umiem wybrać.
Czarny Staw jest ładnie zobaczony.
3 lata temu też tam szedłem i fajnie powychodziły mi te małe stawki po drugiej stronie Kościelca, szczególnie Kurtkowiec z wysepką. Podrzucam temat. "Ja tylko niosę pomoc". :wink:
Cieszy mnie że Ci się podobają, ja swoje zdjęcia staram się traktować każde indywidualnie, bo stwierdzenie że któreś podoba mi się bardziej niż inne wymagałoby znalezienie jakiegoś wspólnego mianownika "podobasiów" i wycenienie ile ich każde zdjęcie posiada, a to jest przecież jakaś bzdura... Osoba fotografująca często na swoje zdjęcia patrzy pod innym kątem niż oglądająca. Każde zdjęcie które zdecyduje się pokazać coś tam dla mnie znaczy, więc ciężko byłoby mi konkretnie wskazać te które mi się najbardziej podobają...
To tak jest. Czasem pokazuję komuś swoje zdjęcia i przysłowiowa "pomarszczona staruszka w cz-b" wzbudza zachwyt, a coś kolorowego, w czym zobaczyłem jako autor, ciekawe światło lub barwę, ma recenzję "nooo... w sumie.... taaak" :D.
A Czarny Staw podoba mi się, bo też robiłem stamtąd (mniej-więcej) zdjęcia i nie umiałem tak fajnie go wypatrzyć.
Nad Tatrami... 5
Rozumiem, że jak przyjadę tam do Was w Tatry na ten cały plener, to pokażesz mi coś równie rewelacyjnego? :P
Wystarczy kolejką na Kasprowy wjechać i siedzieć tam aż do nocy.
Ostatnie też z tej okolicy? Bo jak nie widzę Giewontu, to nie wiem gdzie jestem ;)
Tatr zdobywanie...
Może to nie stosowne, może już o to pytałem, ale... powinieneś organizować plenery. Normalnie odkładałbym ile się da żeby się z Tobą wybrać na taka fotograficzną wycieczkę. :-)
--- Kolejny post ---
Może to nie stosowne, może już o to pytałem, ale... powinieneś organizować plenery. Normalnie odkładałbym ile się da żeby się z Tobą wybrać na taka fotograficzną wycieczkę. :mrgreen:
Tatry są brzydkie dopiero fotoszop je upiększa.
http://www.canon-board.info/plenery-...3-tatry-86712/
Co prawda nie ja organizuje, ale przynajmniej będzie za darmo... ;)
--- Kolejny post ---
Nie po to tylu ludzi trudziło się i stworzyli tak genialne narzędzie żeby z niego nie korzystać... Korzystam z Lightrooma, Corela i jeszcze z kilku narzędzi i wcale nie uważam tego za jakąś ujmę na honorze. Przecież to jest zwykły proces wywołania raw'a który jest jak cyfrowy negatyw, a soft dla mnie jest odpowiednikiem ciemni fotograficznej i wszystkich proces tam odbywających się...
Tatr zdobywanie... 2
Nie mogę zrozumieć tego zdjęcia, to znaczy kierunku Słońca: gdzie stoisz i w którą stronę patrzysz? Zawrat, a w tle Zakopane i Gorce, chociaż raczej patrzysz na południe?
Podoba mi się, mimo że brzydkie.
"Przejdź" na południową stronę Tatr i wszystko zacznie ci się układać w logiczną całość... To nie Zakopane...;)
Bardziej góry na Gorce nie wyglądały - za wysokie i za dużo ich. :D
Muszę się nauczyć wypatrwać światło, tak jak Ty. ;)
nie lubie HDR'ów, ale postać człowieka fajnie się komponuje. Co to za trasa?
akurat w tym przypadku to nie hdr, ale fakt wyszło podobnie... trochę kontrast podbity, trochę z cieniami i światłem pomajstrowane no i wyszło jak wyszło... czy się podoba czy nie to już kwestia gustu...
Dolinę którą widzisz w prawej części zdjęcia to Dolina Młynicka a zdjęcie zrobiona z Grani Baszt...
trudne drogi...
za jakieś dwa tygodnie będzie mi dane być w Zakopanym jak ja marzę o takich fotkach - a że najpiękniejsze są te marzenia które się jeszcze nie spełniły - to pozostanie mi podziwiać tą galerię
o jaaa... poproszę to na tapetę!!! :)
1600px, z góry dziękuję :cool:
szmbonur - gratulacje za kolejny udany kadr! trzymam kciuki za kolejne wyjścia w góry no i oczywiście następne zdjęcia w Twojej galerii :)
PS
jest kilka "ników" na CB które zazwyczaj są marką samą w sobie , autor tego wątku jest jak najbardziej na mojej TOP liście!!!
no i mam czad na pulpicie :D
3 w 1 -- świetna fota, czynnik motywujący i coś co lubię :D
trudne drogi... 2
Ty masz jakiś układ z przyrodą, że zawsze Ci takie ładne okoliczności daje, czy po prostu siedzisz tam non stop i pokazujesz tylko 10% wycieczek? :D
Oba zdjęcia fajne, ale jedynka po prostu kapitalna!