No to chociaż dotyka tematu wątku, bo aż skóra się na twarzy marszczy kiedy to oglądam :D
Wersja do druku
No to chociaż dotyka tematu wątku, bo aż skóra się na twarzy marszczy kiedy to oglądam :D
moja wersja:
To ja wrzucę swoją wersję capoeiry
I ostateczna wersja. Gdybym to robil pod klienta pewnie bym sie bardziej przylozyl:)
Uploaded with ImageShack.us
Niech bedzie ze sie uparlem, ostatnie podejscie:)
Uploaded with ImageShack.us
Witam wszystkich, to mój pierwszy wpis. Moim zdaniem autor tego poniższego zdjęcia jest naprawdę świetny fachowcem osiągając taką kolorystykę. Ja nad tym zdjęcie poświeciłem około 45 minut. Domyślam się, że nad mi pracował zaledwie parę minut a co za tym idzie jest w stanie zarobić na swoje L dużo mniejszym nakładem swojego czasu i pracy. Podziwiam :D
Odnośnie drugiego obrazka to widziałbym go tak:
Zdjęcie to jest wykonane w zimie, zaś to do którego autor się chce odnieść - w lecie i w słońcu. Nie ma nawet sensu próbować zrobić takie kolory, bo to w ogóle będzie zupełnie nienaturalne. Dlatego też dobrze moim zdaniem dostosować kolorystykę bardziej do panujących warunków.
^^^^ Coś zbyt zielono-żółto wyszło jak dla mnie.
Ja to widzę tak :)
u mnie różowo bardzo (Eizo CG 222W skalibrowany dla 5000K)
To zdjęcie panny młodej. Nie wiem czy jest sens korygować do białości. Ściany były jak widać w lustrze brzoskwiniowe więc stąd zafarb. IMHO lepiej oddaje to klimat pomieszczenia.
Dla mnie to bardzo nienaturalna interpretacja.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Do #461. Mocno nienaturalna wizja.
Te wymuskane i padrasowane zdjęcia, przypominają mi te specjalnie przetwarzane na potrzeby tzw gwiazd. Nie jestem fanem czegoś takiego, dla mnie większą wartość mają zdjęcia które są odwzorowaniem naturalnego wyglądu i kolorystyki.
prosze was dajcie juz spokoj tej pani..
Coś w tym klimacie, nie znam kościoła ale wydaje mi się*że tak wygląda :P Ten żyrandol bym jeszcze poprawił
nie ważne że to 45 minut, ja także nie tak dawno bo 2 latka temu siedziałem godzinami i kminiłem jak ugryźć kolorystykę jak poprawić tonalność, jak... i jak... poprawić wszystko ;) by wyglądało schludnie,
pokazałeś jako jedyny obróbkę tego zdjęcia którą śmiało można już przekazać klientowi na papierze, gratki
inne wersje tutaj z zaprezentowanych nie leżą mi są bym powiedział przypadkowe kilka suwaków w tą kilka następnych w tamtą i coś tak wyjdzie, a to nie o to chodzi...
PS prześlij mi na priva link do swojego rawa chętnie powalczę (jak by co nef'ów nie umiem obrabiać)