Zainstalowałem dzisiaj EOSMSG - bez problemów odczytał stan 7d
Wersja do druku
Zainstalowałem dzisiaj EOSMSG - bez problemów odczytał stan 7d
EOS Info v1.2. odczytuje prawie wszystko:
Rebel XS 1000D Kiss F
Rebel XSi 450D Kiss X2
Rebel T1i 500D Kiss X3
Rebel T2i 550D Kiss X4
Rebel T3 1100D Kiss X50
Rebel T3i 600D Kiss X5
Rebel T4i 650D Kiss X6i
Rebel T5i 700D Kiss X7i
Rebel SL1 100D Kiss X7
40D 50D 60D 70D
6D 7D
EOS M
5D Mark II
5D Mark III
1D Mark IV
1D X
1D C
Pozdro.
Ja polecam dla użytkowników apple:
ShutterCount â DIRE Studio
bardzo dobry program
Ale płatny, jak zawsze dla użytkowników apple :(
U mnie nie odczytał, bo pomimo że body podłączone do kompa to wyrzucało, że body unconected. Ktoś wie dlaczego to tak?
Czym odczytać przebieg 7d mkII?
Tylko ShutterCount.
Wersja dla Windows kosztuje niestety $3.99.
Program jest dostępny na stronie producenta Dire Studio:
ShutterCount â DIRE Studio
Cześć wszystkim, podzieliłby się ktoś programami EOSMSG i Suttercount? Może ma ktoś na dropboxie albo przez maila?
Witam , udało mi się okazyjnie kupić C5d2 . Sprawdziłem przebieg migawki w programie ShutterCount v1.0b i mam pytanie o wiarygodność tego programu . Jestem troszkę w szoku bo pokazuje mi niecałe 2 tys klapnięć. :shock: Pozdrawiam - Mikołaj
No to sprawdź go jeszcze tym https://drive.google.com/folderview?...2M&usp=sharing (link z którejś z wcześniejszych stron). Załóż sobie na dysku jakiś katalog np. o nazwie "EOSinfo" i wrzuć do niego wszystkie pobrane pliki żeby program ruszył. Jak wyjdzie ten sam wynik to najprawdopodobniej będzie to oznaczało iż aparat był używany wyłącznie do filmowania czyli matryca dostawała ostro popalić.
Witam.
Czy znacie sposób na odczytanie przebiegu 750d ? EosInfo poległ...
Źródło: Shutter count check for EOS 5Ds RCytat:
The EOS-1D X Mark II, 5DS, 5DS R, 5D Mark IV, 80D, 750D / Rebel T6i / Kiss X8i, 760D / Rebel T6s / 8000D and 1300D / Rebel T6 / Kiss X80 cameras do not provide shutter count information. It seems that Canon has removed the shutter count functionality from the remote control interface.
Żeby dowiedzieć się czegoś o przebiegu tego aparatu należy go niestety wysłać do autoryzowanego serwisu https://e-csi.pl/zglos-sprzet Przerabiałem to już z moim 5DS także ta cytowana lista jest niestety pewna w 100%.
Witam,dotychczas tylko czytałem i czytałem aby ukierunkować swoje plany zakupowe i przeglądając oferty na popularnych portalach widzę wiele aparatów z deklarowanym niskim przebiegiem poparte zrzutem ze stosownego programu-czy takie dane można zafałszować na potrzeby sprzedaży?Szukam 40D,50D,500/550D który popracuje u mnie kilka lat a boję się wałka.
Tak, choćby najprostszą metodą - Paint. Oczywiście tak samo jak w przypadku samochodów, jest to naruszenie prawa.
Kupując jakikolwiek sprzęt nie masz żadnej pewności, jak długo popracuje. Jeśli będziesz mieć szczęście, kupisz np. z przebiegiem 60tys. i sprzedasz w pełni sprawny po zrobieniu 100tys. zdjęć (czyli z licznikiem 160tys.), jeśli będziesz mieć pecha, kupisz z przebiegiem 1000zdjęć i po tygodniu będzie się nadawał do naprawy, która może być nieopłacalna.
Jeśli wybieramy używany sprzęt musimy sobie z tego zdawać sprawę.
Zdaję sobie z tego sprawę,są ludzie i taborety.Mam nadzieję dobrze trafić.Dzięki.
witam, czy może się ktoś orientuje jak na podstawie foto jpg pliku stwierdzić jaki ma przebieg 760D ? Proszę
Nie ma takiej możliwości.
W autoryzowanym serwisie.
Nie za darmo.
Hej, jak można sprawdzić przebieg w Canon 80D i mając Maca? Da się samemu? A jeśli serwis to czy robią to od ręki? Dzięki za podpowiedz
czesc
a ja z innej beczki chociaz pewnie takie pytanie gdzies juz kiedys padlo
jak sie ma licznik pstrykow do ilosci godzin nakreconych filmow?
jak sie ma licznik pstrykow do dlugosci naswietlania podczas jednego pstryka?
matryca nie jest wieczna chyba