O sii. Najwyższy czas się przesiąść :roll:
Wersja do druku
O sii. Najwyższy czas się przesiąść :roll:
inne "sprawy indywidualne", ktore sympatycy trabantow skwapliwie pomijaja milczeniem to:
celowniczek, w ktorym g... widac, o ostrzeniu recznym laskawie zapominajac
joystick w stylu playstation zamiast ludzkiego kolka kontrolnego
rozmiareczek
plastikowa obudóweczka
pare dobrych dg masy mniej
dobra, wiecej nie pisze, bo znowu bedzie, ze jade po quasi-aparatach :mrgreen:
MARANTZ to kiedy beda te foteczki testowe ?? :D
Tymczasem, co nie było trudno przewidzieć, rozpoczęło się dzielenie kitów 450d i nowy 18-55 IS można już kupić na allegro poniżej 5 setek. Moim zdaniem ten obiektyw jest wart 200-300 złotych i do tylu pewnie spadnie cena, gdy sprzedaż 450d osiągnie apogeum.
Manual po angielsku, bo chyba nie bylo wczesniej:
http://gdlp01.c-wss.com/gds/03000009...EOS450D_EN.pdf
Mam małe pytanie-kluczowa sprawa dla body to szybki i celny autofocus- czy ktoś wie jak jest z autofocusem w 450 ,wiadomo 9 polowy ale chyba w 40d jest o wiele lepszy 9-polowy ze wszystkimi czujnikami krzyżowymi, natomiast w 450 jest tylko środkowy czujnik krzyżowy, czy jest lepszy ten autofocus niż w 400D ????
W 400d już jest dobry więc siłą rzeczy w 450d powinien być lepszy:) pozdrawiam
Byłem dziś przez przypadek właściwie w Media Markcie, patrze a tam 450D leży i mnie woła "wymacaj mnie", chwili się nawet nie zastanawiałem.
Pierwsze wrażenia to jest malutki i leciutki :) Cena też jest niezła 2999 z kitem. W maju kupuje :)
W Agito jest z kitem za 2599. A to dopiero poczatek. Wystarczy spojrzec na cene 350D.
ja dzis kupilem za 2300 body. I juz sie bateria laduje.., bo padla po zabawie :)
pierwsze wrazenia super! :) Fakt ze wybieralem go z kilku sztuk i dobieralem do szkla.., ale jak na razie wyglada bardzo dobrze..
a co do ceny.., to na bank bedzie szybko spadac..., ale w miesiac to ja wiecej nim zarobie niz mu cena spadnie :D
pzdr,
Pawel
jakies sample? pochwalcie sie:)
Pochwali sie ktos pierwszymi fotkami ?? :)
Poczekajcie troche, niech chociaz instrukcje przeczytaja cala :-)
Po b. krótkim "obcowaniu" z 450D + ( T 17-50; C 85 1.8 ) stwierdzam:
- AF czasami gubi się ... a wg mnie w tych konkretnych warunkach nie powinien ...
- poziom szumów jest na satysfakcjonującym - niskim poziomie /jak na trzycyfrową serię Canonów :-) /
zdjęcia ISO 1600:
a) http://zowsik.com/temp/IMG_0034.JPG
5.4 MB
b) http://zowsik.com/temp/IMG_0040.JPG
5.3 MB - autoportret w kibelku :-)
- umieszczenie przycisku zmieniającego ISO przy spuście migawki - tragiczne
- jak ktoś miał w łapce 10/20/30/40D i dla porównania weźmie 450D - to nie ma porównania ... Ale dla kobiety super
- 400D/450D - przyciski kierunkowe są bardzo słabo wyczuwalne w 450D w porównaniu do 400D.. Bez porównania też ...
- LCD - duże i wyraźne :)
- dla mnie bardzo dziwne (w porównaniu do 30D, 400D, itd.) ale nowy 450D prosto z półki miał w miarę czystą matrycę .. w porównaniu do hardcore jaki jest w nowych 30D i 400D. Ale i tak nie jest dobrze ... Od razu mówię "niektórym osobom" że przysłona F22 czy F32 to detektor syfu na matrycy - który i tak widać przy zdjęciach na przysłonach F10 itd - jakie używa się w studio ...
zdjęcie c) http://zowsik.com/temp/IMG_0028-autolevels.jpg
Pozdrawiam, Kuba.
Po co kupować 450D jeżeli EOS 40D jest w tej samej cenie :confused:
Co do kurzu w nowych aparatach: http://img202.imagevenue.com/img.php...0_122_20lo.jpg
Zdjęcie z 40D, wczoraj włączone po raz pierwszy. Trzeba będzie czymś to wyczyścić.
Wczoraj byłem na cotygodniowym monitoringu wystawy Saturna (w Galerii Bałtyckiej w Gdańsku) w dziale aparaty i lustrzanki. Akurat wchodzę tam i patrzę czy nie wystawili łaskawie 400D na którego się "czaję" i wczoraj wchodzę patrzę "o czterysta pięćdziesiątka!" moje refleksje: (na wystawie była z kitem z IS)
na -
-z tym ekranem z tyłu wygląda karykaturalnie
-przycisku rozepchane po całym korpusie inaczej niż w 350
na +
-w porównaniu do stojącej obok 350tki znacznie lepiej leży w dłoniach (mam duże ręce)
-słynny "trzeszczący" plastik sprawia znacznie lepsze wrażanie
-większy wizjer
cena do niskich nie należy bo 2999 zł
ja jednak co do kupna to zdecyduję się na tą "czterysetkę"
....trzeci rok używam 350d...... jestem z niej bardzo zadowolony...... jedyne czego mi brakuje , to szybszego i celniejszego AF .....szczególnie w foceniu ptaszków i macro.....
.....wszystkie nowsze modele podobno mają AF lepszy i szybszy...... :razz:
....bądżmy przy nadziei....... :D
Ktoś chciał tutaj cropów z 450D?
http://www.optyczne.pl/895-nowość-Ca...h_zdjęć.html
Proszę :)
....tutaj też juz jest trochę fotek ...... :D
http://www.flickr.com/photos/tags/450d/
Za tydzien wybieram sie na połów 450-tki. Mam zamiar kupic tylko korpus i jakies szkielko dobre. Osobiscie mam juz swojego pewniaka, mianowicie "Tamron SP AF 17-50mm F2.8 XR Di ll LD Aspherical (IF)" ale nie jestem do konca pewny. Czy to dobry wybor? Zastanawialem sie tez nad "Tamron 18-250mm f3.5-6.3 Di II Lens"ale on jest za bardzo naszpikowany co odbija sie na jakosci zdjec. Dodam ze fotografuje architekture, krajobrazy, zwierzeta, rosliny, ludzi dlatego przydalo by sie jakies uniwersalne szkielko. Moze macie jakies inne propozycje ? Na szklo moge wydac tak okolo 300 funtow.
Nie zawsze jest to wina szkła. Kupiłem ostatnio Tamrona 17-50 2.8 u Cichego, przetestowane przed zakupem na wszystkie strony - mam fotki testowe. Podpięte do mojego 400D dawało duży FF tylko na 50mm. Tym wiekszy im dalsza była odległość ostrzenia. To samo szkło podpiete do 450D - rewelacja. Ostre od 2.8 w całym zakresie. Dodam że na innych moich szkłach i pożyczanych(85 1.8 i 50 1.4), 400D nie ma problemów z FF i BF.
"tec" moglbys zapodac gdzies te fotki testowe ze szklem 17-50 ?? Jestem bardzo ciekaw jak to wyglada. Tym bardziej ze juz na dniach wejde w posiadanie takie zestawiku. :)
podobno mają być też niedługo inne kity (informacja od przedstawiciela CanonPolska). Ja robiłem fotki z 18-55 ale na 400D i mi nie wystarcza, potrzebuję w sumie chyba trzech obiektywów. Do tej pory miałem kompakta S5 z 12x zoom i z dobrym ostrzeniem nawet od centymetra i wykorzystywałem jego możliwości na maxa, będzie mi brakować tego obiektywu, szukam więc czegoś ...~500mm IS, również szerokokątnego i jakiegoś do Macro, nie wiem jaki wybrać do macro, macie jakieś propozycje?
czesc. wlasnie sie zarejestrowalem. czytalem ten watek 400 czy 450 heheheh no i 30 czy 450d... smiechowe wypowiedzi. nie jestem jakims zapalonym fotografem co to lata z kamera wszedzie.zabieram aparat jak mam czas wolny i ochote. zdjecia wychodza jak jest ten moment kiedy czlowiek CHCE je robic. aparat jest tylko narzedziem. pracuje za granica w sklepie fotograficznym. sprzedaje ludziom rozne aparaty. od kompaktow po 'marki kafarki' jak je nazywam :) canon zawsze bedzie moim ulubionym aparatem nie, ze nie lubie nikona bo gorszy itp. podoba mi sie canon masa szkla dostepnego, no i menu ma lepsze... ale do rzeczy. u mnie w sklepie 450d stoi ok 1700pln. do tego mozna sobie dokupic 17-85mm is za ok 420usd na ebauy ze stanow- oem ex kit 30d. mozna biadolic o cenach dostepnosci itp. reasumujac. 1700pln eos 450d + 1200pln 17-85mm f4 IS!!!! w zaokragleniu daje to 3klocki. dla poczatkujacego gitara. ja sam posiadam 450d i pitolenie o szumach nie ma sensu. ta kamera posiada digic III a on ma dobra redukcje szumow. co do ilosci klatek heheheh 450ka robi 3,5 k/s dla mnie wystarczy. jak juz wspomnialem nie jestem zapalencem. na koniec dodam, ze nie zamienilbym na alfe200,350 czy nawet nikona d80. szklo sie liczy i moim zdaniem tylko od canona. tamrony i sigmy sa daleko z tylu.
konkluzja.
450d z min. 17-85mm is. zaden kit. te szkielka sa do d...py.
pozdrawiam serdecznie.
kitowe szkła są do kitu, potwierdzam, chociaż w kicie z 450D jest obiektyw z IS, ale amatorski.
Poleci mi ktoś jakiś bardzo dobry obiektyw tele żebym zmieścił się w kwocie ok.1500?
Co myślicie o szkiełku Tamron SP AF28-300mm f/3,5-6,3 XR Di LD Aspherical [IF] Macro, pasować będzie do 450D (ff/bf)?
Używany Canon 70-210 3,5-4,5
Nie wiem gdzie zamiescic tego posta wiec zamieszczam tutaj :)
Szukam polskiej instrukcji obsługi do canon eos 450D
Z góry dziekuje za pomoc
Na optycznych są już pierwsze wrażenia odnośnie użytkowania tego aparatu.
http://www.optyczne.pl/index.php?art=83
Witam
Wczoraj kupilem 450, przesiadlem sie z 300d. Generalnie jestem zadowolony, IS w kicie dziala bardzo dobrze, troszke mi ciezko sie przyzwyczaic do rozmiarow, jakis taki maly jest, wiec bedzie trzeba w przyszlosci kupic BG ;) jutro wybieram sie na lotnisko z Lka i zobaczymy jakie beda efekty.
Liveview wlaczylem sobie raz i juz wiem ze dam sobie z tym spokoj, dziwne odczucie, jakbym trzymal jakiegos kompakta w reku, choc z drugiej strony dla kogos kto do robienia zdjec w ten sposob jest przyzwyczajony to moze byc przydatna opcja.
pozdrawiam
Bartek
.....jedynie 70-300 IS USM jest niezły...... zakup sigmy 70-300 APO DG Macro okazał sie niewypałem , szczególnie dla 200-300 ..../ oprócz macro , bo to by jeszcze uszło.../ ..... z powyższego Canona jestem bardzo zadowolony.......
....tele poniżej 2000 zł jest mało realne.......
a 30d i 450 co kupic? bo cenowa to tak sama ;]
tak to jest jak człowiek szybko pisze:)
30d i 450d kosztują teraz prawie tyle samo i pytanie który aparat wybrac
hehe do hydeparku to, rychooprycho wymiata :D
No argument "mocny" jak cholera. Patrz ile osob ma tutaj na forum ta puszke i jakie zdjecia "produkuja".