Jak dla mnie 4 - ma wszystko co trzeba, w moim odczuciu - chciałem dac głos na ślimaki za pomysł, ale... inni bardziejsię starali. no i nie ukrywajmy, niemal wszystkie zdjęcia są świetne, gratulacje!
Wersja do druku
Jak dla mnie 4 - ma wszystko co trzeba, w moim odczuciu - chciałem dac głos na ślimaki za pomysł, ale... inni bardziejsię starali. no i nie ukrywajmy, niemal wszystkie zdjęcia są świetne, gratulacje!
zastanawiałem sie miedzy 2, 4, 8. Wybrałem 4 jak się okazało prowadzące w wyścigu, przynajmniej narazie...
4 jest THE BEST ja widze tam 3 razy temat czasu, Rodzic -> dziecko, przesypujący się piasek i zachód słońca. POPROSTU GENIALNE !! Chyle czoła przed autorem i nie mogę się doczekać kiedy się ujawni :D
Czyli jak robimy? do finalu przechodza 3 zdjecia i miedzy nimi decydujaca rozgrywka, czy tak jak bylo planow dwa - po przemysleniach sklanial bym sie do trzech zdjec w finale, zawsze to bedzie troche ciekwiej ;-)
Ja bym się trzymał regulaminu. Zmienianie go w czasie kokursu nie jest fair IMO.Cytat:
Zamieszczone przez Jac
no ale to by byla zmiana chyba na korzysc ? czy moze na niekorzysc pozostalych dwoch ;-)Cytat:
Zamieszczone przez aptur
Popieram inicjatywę żeby do finału weszła wielka trójka, przecież o ile mnie pamięć nie myli są trzy nagrody
No to tym bardziej - popieram 3, a nawet 4 najlepsze :-) (autor ślimaków może nas w finale znów rozbawi)Cytat:
Zamieszczone przez kami74
A co do regulaminu - to już chyba był zmieniany, więc nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. W końcu to wersja BETA-testowa.
Genialność tej fotografii polega na tym że te trzy elementy nie są osobno ale tworzą razem pewną historię wokół klepsydry.Cytat:
Zamieszczone przez LFB
Rodzic przesypując piasek (klepsydra) "przekazuje" czas swojemu dziecku i odchodzi (zachód słońca, przemijanie). Dziecko dorasta (upływ czasu) "przekazuje" otrzymany wcześniej czas swojemu dziecku, zmieniając położenie ręki z dołu kadru na górę (obrót klepsydry) i w ten sposób cała historia się zapętla w czasie.
Trafne spostrzezenie. Generalnie trzy fotki (3,4,9) zasluguja na wyroznienie. Trojka jest mocna, czworka przemyslana, dziewiatka zabawna. Brawa dla autorow!Cytat:
Zamieszczone przez MMM
No i jaka decyzja szanownego gremium ? Ile fotek/autorów wchodzi do La Grande Finale ?
kurde slimaki byly niezle :)
To moze slowko ode mnie. Nie chce nikomu robic klopotu
i z przyczyn geograficznych zrzekam sie nagrody.
Mysle, ze jacam za jego rewelacyjne zdjecie z II etapu
zasluguje na I nagrode niezaleznie od tego, co sie stanie w finale
(choc powalcze napewno :-) ).
Dwa pozostale swietne zdjecia zostana w ten sposob
wynagrodzone - MMM dostanie II nagrode, a Priest - III.
Mam nadzieje, ze Jac nie bedzie mial nic przeciwko temu.
jacam - zycze powodzenia!
nic nie zmieniamy, dwie przechodza dalej...
i sa juz wyniki
http://canon-board.info/showthread.p...228#post187228
Czy ja się mylę, czy może Snowboarder nie jest przypadkiem autorem zdjęcia numer 3 lub 4?Cytat:
Zamieszczone przez snowboarder
Ponieważ moje jest zdjęcie z szachami to będzie tylko tyle komentarza z mojej strony :roll:
TO co to ma być, pozamiatane już po 2 etapie ? Chyba nie tak miało być :|
Zrzekniesz się nagrody po finale :) .Cytat:
Ze swojej strony chciałbym podkreślić że wiedząc żę niektórzy uczestnicy mieszkają poza granicami Polski , znając taryfy POCZTY POLSKIEJ , nie zaznaczyłem że wygrana jest tylko dla miejscowych , ponieważ jestem w stanie wysłać ją nawet do mieszkającego za oceanem .
Myślę żę na razie nie ma co psuć zabawy , tylko brać udział w finale . Jeżeli koniecznie wygrany nie będzie chciał nagrody to myślę że taka nagroda powinna przejść do drugiej edycji WIELKIEGO TURNIEJU :)
Stawiana ręce z piachem Snowboardera.
czytając wątek z wynikami widzę, że w zasadzie podział miejsc już się wyjaśnił po 2 etapie, chyba coś za krótka była ta zabawa... Przynajmniej założenia były inne, i ten kalendarz z etapami :|
autoreklama ;)Cytat:
Zamieszczone przez MMM
tak jak w poprzednim etapie
Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
Cytat:
Zamieszczone przez Priest
To miała być zmyła, na IRC wszyscy trąbili że cyce są moje. :)
Cytat:
Zamieszczone przez MMM
Sorry MMM, ale kazdy mial prawo do napisania swojej opinii
o zdjeciach. Moja jak sie okazalo pokryla sie ze zdaniem wiekszosci.
Napisalem szczerze, ktore zdjecia mi sie podobaly.
A ze jedno z tych zdjec jest moje? Gdyby podobaly mi sie inne,
napisalbym inaczej...
8-)8-)8-)Cytat:
Zamieszczone przez mmsza
:mrgreen:
Cichy dobry cytat ;)
snowboarder, no to powalczymy, niech wygra lepsze zdjęcie.
Mam nadzieję, że sprostam wyzwaniu, choć oglądając Twoje zdjęcia będzie to trudno zrealizować.
Wypada życzyć udanych kadrów i dobrego światła.
No dobra to moja ścieżka kariery ;)
I etap
no i drugi etap już było wiadomo :)
No wiesz, nawet gdybym tak uważał to mnie nie przyszłoby nawet do głowy żeby powiedzieć o swoim zdjęciu że jest "bezapelacyjnie lepsze" nawet po zakończeniu głosowania, już nie mówiąc o tym żeby coś takiego powiedzieć w jego trakcie. A to że moje zdjęcie było bezpośrednią konkurencją dla twojego to zupełnie inna historia.Cytat:
EOT z mojej strony
No zalozenia byly inne, tzn zadeklarowalo chec uczestnictwa ponad chyba 60 osob ;-), ze sie zglosilo mniej niz 50 to trzeba bylo wywalic jeden etap bo selekcja poprostu szybsza... Cichy nadal tego nie rozumiesz? przeciez informowalem o tym w watku z tematami i wynikami juz dawno, ze sa niewielkie modyfikacje wlasnie ze wzgledu mniejszej ilosci startujacychCytat:
Zamieszczone przez Cichy
Fajne tematy są :)
ale imho radosc jest prostszym tematem niż czas :)
Czy ja wiem, mnie na temat "radość" przychodzą do głowy same banalne pomysły a wydaje mi się że większość zdęć poległo w drugim etapie właśnie z powodu braku ciekawych pomysłów.Cytat:
Priest: A może sobie zrobimy dogrywkę we dwóch? Rzuć jakiś temat.
Temat jest tak samo latwy jak i trudny ;-) a chce zeby bitwa zakonczyla sie jakims pozytywnym akcentem, np radosc slimakow na mecie :mrgreen:Cytat:
no na mecie to one by się szampanem polewały :D
Dziękuję wszystkim za głosy oddane na moje zdjęcia oraz gratuluję wszystkim którzy będą walczyć w finale. Oczywiście stwierdzam, że poziom w finale był wysoki, szczególnie w przypadku zdjęć, które zajęły pierwsze trzy miejsca.
Oto moje zdjęcia, które brały udział w konkursie:
Gratuluje wygranym :)
Ja bylem autorem fotografii
Druga jakos nie wypalila ale w obliczu konkurencji raczej nie dziwne. Przy tym drugim zdjeciu napracowalem sie jednak najwiecej (jak na swoje ograniczone mozliwosci czasowe). Nie majac pod reka zadnego tego typu mechanizmu musialem dzien wczesniej krazyc z 1,5 h po rynku baluckim w poszukiwaniu wsrod wystawionych tam smieci odpowiedniego modela. W koncu udalo mi sie dopasc dwa rozwalone budziki za 5 zl komplet ;) Zaraz potem mialy kapiel w plynie do mycia naczyn a nastepnie cala noc lezaly w kwasku cytrynowym zeby sie odswiezyc. Rano zrobilem z nich jeden zageszczony mechanizm (bardzo pomocny okazal sie klej) ustawilem swiatlo, blende i cyk :)
Przy pierwszym zdjeciu nieoceniona okazala sie czujnosc mojej Judytki ktora po 10 h za kolkiem zauwazyla stojacy samotnie mak w polu :) Wrocilem do niego rano i tak powstala 1 fotografia.
Dziekuje wszystkim za glosy i pozdrawiam
ooo zdjęcie z mojej grupy :) podobało mi się i na nie zagłosowałem, ale nie mogę przeboleć, że uciąłeś nóżkę :(Cytat:
Zamieszczone przez Wazee
Cytat:
Zamieszczone przez Wazee
Mnie sie to zdjecie tez bardzo podoba.
Chetnie dowiedzialbym sie tez, kto zrobil 3-cie zdjecie w grupie 3
etapu I - to zblizenie maku na czarnym tle - tez super moim zadniem.
Priest udowodnil, ze ma doskonale poczucie humoru!
Gratuluje!
moge wkleic linki do zdjec wraz z autorami, ale wszytkie (twoje i jacama tez) - bo jak wkleje bez tych dwoch to chyba i tak bedzie wiadomo ktora jest czyja, bo to rozne style ;-)
A nie prościej podpisać zdjęcia w sondach?Cytat:
Zamieszczone przez Jac
oj nie :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez MMM
No to na rozgrzewkę
http://www.obiektywni.pl/galeria/fotografia-35561.php
To ja poza konkursem dam swoje, dziś przyfocone :)
Fajne :lol:, dziabnol bym jedynie z gory tak w polowie tej wody ;-)Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
yhy :DCytat:
Zamieszczone przez Jac
Co to za konkurs był? Miss mokrego Kapucyna? :lol:
Ten z lewej to Adam Małysz, pokazuje jak robi wyskok ze skoczni, a ci pozostali to nie wiem ;)Cytat:
Zamieszczone przez Zielony
Ten w środku to jeden z braci Golców, a z prawej młodsza córka Matki Teresy z Kalkuty.
trzeci blizniak? :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
Heh, widziałem, że Poznań to zakręcone miasto :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
Tylko udowadnia, jak bardzo oklepany i TRUDNY to temat.Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
Usmiechniete dzieci i rozbawiona mlodziez zaczyna u mnie
wywolywac odruchy wymiotne...
Staram sie pokazac glebie tematu, ale szczerze, "czas" przy
tym to pikus.
Powinniśmy rozdzielić może takie konkursy na część artystyczną i reporterską...
albo na Canony, tamrony i inne :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
Też się zgadzam że to trudny temat, bo trzeba się mocno wyśilić żeby zrobić coś niebanalnego. Zdjęcie uśmiechniętych ludzi może być niezłe ale jest tak samo niebanalne jak tarcza zegara na temat "czas" albo czerwony kwiatek na "czerwony".
Tamrony koniecznie na 2.8 :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Jac