Odp: Canon 5DS & 5DS R już oficjalnie (link do strony Canon)
Cytat:
Zamieszczone przez
jan pawlak
Dlaczego, skoro gęstość pikseli 7D2 i 5DS "taka sama"
- w 5DS wzmocniono gniazdo statywowe ?
- tak wyraźnie różna standardowa max ISO (7D2=16000, 5DS=6400) ?
jp
Jezeli Cie to dziwi, rozważ to: Mój ajfon ma gęstość pikseli odpowiadającą 400 Mpix matrycy FF ale nie ma pancernego gniazda statywowego z tytanu. :|
Robię ostre zdjęcia z ręki z pełną rozdzielczością matrycy nie przejmując się jakie zadziwiająco małe ma piksele. :shock::lol:
Cytat:
Zamieszczone przez
jan pawlak
Dlaczego, skoro gęstość pikseli 7D2 i 5DS "taka sama"
- w 5DS wzmocniono gniazdo statywowe ?
- tak wyraźnie różna standardowa max ISO (7D2=16000, 5DS=6400) ?
jp
bo 7D2 jest do klepania z lapy.
a 5DS na statyw
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
bo 7D2 jest do klepania z lapy.
a 5DS na statyw
..byłbyś skutecznym przywódcą związkowym :?
jp
A sprowadzając te rozważania do konkretów czyli do korpusu 5ds, pewnie chodziło o odpowiedź czy mamy szansę na jakąś poprawę w odniesieniu do DR wyraźnie lepszej na niższych ISO w sensorach konkurencji? :lol:
Być może Canon poprawił cokolwiek w kwestii działania przetworników. Jednak wyraźna poprawa wiązać się będzie z zastosowaniem architektury jak u konkurencji (zrównoleglone ADC pracujące z mniejszą prędkością). Inaczej nadal DR u Canona będzie ograniczony przez wyższy szum odczytu. Być może nowej architektury doczekamy się w 5d4.
Juz czekam na topic 5dsr oczami userow :) (obiektywnie).
Jestem ciekaw czy ktoś tutaj to kupi i do czego będzie używać. Nie twierdzę, że to nieprzydatna zabawka. Mi by się przydała, ale ja mam dość specyficzne potrzeby.
Cytat:
Zamieszczone przez
zoomi
pewnie że ktoś kupi :)
To pewne.
Pytaniem jest, czy Canon skonstruował, bo "musiał" skoro konkurencja miała 36MB czy też sądzi że będzie duży popyt.
Czyli czy np. jeszcze w tym roku pojawi się 5D4 lub jakiś odpowiednik z wysokim ISO, 25-30 MB czy też się nie pojawi.
jp
powinien się pojawić, sami ludzie z Canona podkreślają że 5Ds/5DsR nie są następcami 5d3 tylko nową linią produktów