Odp: [słowiczek]zdjęcia...po prostu
Ciemne miało być z założenia, to akurat celowy efekt. Rozmyte tło to... moja drewniana barierka balkonowa malowana na ciemny machoń:) Nie miało to być typowo kwiatowe zdjęcie,chciałem uchwycić rozwijający się kwiatowy pąk. Na drugi dzień wyglądał już inaczej. Ucięty listek...na szczęście rosną kolejne,więc cyknę. No i przekadruję. Robert i banan dzieki za trafne uwagi;)
Dziś kolejny kwiatek, mam nadzieję, że zobaczycie w tym zdjęciu to, czego na pierwszy rzut oka tam nie ma, mianowicie zachód słońca. Taki zachód bez zachodu:). No i że się wam spodoba;)
42
witam moim zdaniem jak na przy zachodzie kolorki bardziej ciepłe (żółte )jak by się dało uzyskać, ale pewnie zlało by się z widocznym kawałeczkiem ściany u góry
Powojnik wciąż rośnie, więc niedługo w tle będą tylko liście:) Chcę dokupić jeszcze dwa inne kolory, będę miał ładny balkon i zdjęcia;). Mam następną różę, ale podepnę ją do większego setu.
to taki spory masz balkonik raczej, :D kwiaty bardzo ładnie wychodzą jeśli pokazuje się je nietypowo (ludzie najczęściej zerkają na kwiaty od góry ) czyli trzeba pokazać im jak wyglądają z boku od dołu czy nawet w samym środku
to taka rada od samego Scotta Kelby hehe
1,30 na 3,20, w sam raz na wieczorne zasiadki z browakiem lub z kawą;). Wystarczający.
Te powybijane szyby to pewnie Twoja sprawka, a takiego grzecznego udaje :P
Roze swietne, gdyby tlo z pierwszej bylo tak rozmyte jak z drugiej, bylbys mistrzem swiata :P
45. Brakuje mi troche tego krzaka na dole :)
47. Patrzyles jak by to wygladalo w B&W? :)
43 robione tamronem na funkcji makro, 44 to canon 50/1.8. Canon lepiej rozmywa tło, ale to przy stałkach z takim i podobnym światłem normalne i bardzo ładne zresztą:). Tamron też robi niezłe rozmycie, jak na tele z tą skalą odwzorowania.Róże są... po prostu są, jednym się podobają, innym nie. Lubię swoje kwiatki;)
45 nie dawałem dołu,bo tam już ciemnica na maxa była,a to co chciałem pokazać, to kończący się dzień i jego ostatnie mało dostrzegalne akcenty na które nie zwraca się uwagi w ciągu dnia,stąd widoczna część wraz z przejściem kolorów od kończącego się dnia do nocy.
47 bw dopiero próbuję ogarnąć;)
--- Kolejny post ---
Moje sikorki. Moje,bo czekają na mnie i przylatują na drzewo obok gdy jestem w domu po pracy. Właściwie nie na mnie, tylko na słonecznik:mrgreen:
49
50
50. Gdzie oko? ;) Wygląda jak pirat. :)
btw. zdjęcia o wiele lepiej wyglądają w domu niż na dupnym monitorze w pracy :)