Heh ,ten wywód nie był mi potrzebny :lol: ,podtrzymuję swoje zdanie ,że biegnący,skaczący pies jest ciekawszy niż"centralne leżaki" z ostatniej fotki.Pozdrawiam
Wersja do druku
Heh ,ten wywód nie był mi potrzebny :lol: ,podtrzymuję swoje zdanie ,że biegnący,skaczący pies jest ciekawszy niż"centralne leżaki" z ostatniej fotki.Pozdrawiam
Ostatnie zdjęcie w ogóle nie jest wrzucone do oceny... To tak w kwestii tego "wywodu".
Jak najbardziej rozumiem, że psie portrety (czyli np. wrzosowa sesja), mogą Ci się nie podobać, bo wolisz psy biegnące (choć we wrzosach był też biegnący, ale nvm). Tak czy siak to już kolejny Twój komentarz tego typu, serio wystarczy raz napisać. ;) Chętnie poczytam co poprawić w moich psich portretach, lubię krytykę konstruktywną, a nie z serii, portrety są do **** zacznij focić obślinionego psa. Wywód miał służyć temu, żebyś zrozumiał, że w moim wątku nie znajdziesz interesujących Cię zdjęć. Patrząc na psy w Twoim obiektywie, mamy zupełnie odmienne poczucie estetyki. ;)
-Ty wystawiasz fotki (w jakims sensie do oceny i opinii)
-Ja po swojemu odpisuję i oceniam
itd
Czego nie rozumiesz?
Powyższego mechanizmu ?
Nieruchawe psiaki ,to nie sa IMHO ciekawe fotki,Ty zamieszczasz ja komentuję ,bo mam do tego prawo jako lojalny użytkownik forum.
Możesz zareagować :wróć do moich fotek i zjedź je : bedziemy kwita :) , hehehe
Widzę że nie jest lekko z Tobą, to może tak bardziej opisowo przedstawię. ;) Ktoś ma galerię zdjęć motoryzacyjnych, a inny użytkownik z uporem maniaka komentuje, że to nudny temat zdjęć. Co to wnosi? U mnie tematem są psie portrety i chętnie przyjmę krytykę pod ich adresem. Technicznie jest tam sporo niedoróbek, część widzę ja, pewnie jest i sporo takich, których nie dostrzegam. Można dać upust potrzebie krytykowania wytykając te błędy, w dodatku skutkiem ubocznym będzie moja wdzięczność. Bo po to tu zdjęcia zamieszczam. :)
Twoją galerię obejrzałam, ale nie mam zamiaru komentować, bo z tego co focisz mnie interesuje jedynie fotografia psów. Po cóż mam o reszcie pisać, skoro jest dla mnie przez sam wybór tematu nieatrakcyjna? Jeśli zaś się tyczy fotografii psów, to Tobie się podoba to: #1, mnie zachwyca to: #2 Anne Geier i to: #3 Alicja Zmysłowska I do tego dążę. (uprzedzając, absolutnie nie uważam, że moje zdjęcia choć trochę zbliżają się do poziomu tych zalinkowanych)
Oczywiście możesz przy każdej mojej wrzutce pisać, że tematyka zdjęć Ci nie leży, takie prawo. :)
Wszystko to prawda ale nie do końca. Ten, jak to nazwał Zysk, wywód to tylko ta jasna strona księżyca. A jest jeszcze ta druga, ciemna. W niektórych przypadkach nawet bardzo....
Ten tekst jest jak Twoje fotografie, niektóre bardzo ładne zresztą. Słodki obraz psa idealnego. Po przeczytaniu można pomyśleć że wystarczy pięć razy w tygodniu, powiedzmy po godzinie, zająć się psem i będzie fajnie... Nie będzie... Ten pies to praca na pełny etat, niepłatny niestety :) Może wystarczy jak napiszę że po np. dwugodzinnym spacerze ( jeśli to szaleństwo można nazwać spacerem ) pierwsze co robi po przyjściu do domu to przynosi jakąś zabawkę i chce się bawić :) Normalny pies by padł i nie wstawał przez parę godzin. Tylko że, jak mówią właściciele, to nie jest normalny pies, to nawet w ogóle nie jest pies, to jest border collie :)
A zdjęć psów w czapkach i szalikach nie skomentuję ..... :)
Nie bardzo rozumiem, do czego zmierzasz. Że źle się psem zajmujemy? Zadzwoń do TOZ, mogę podać namiary na siebie i adres. Albo zobacz psa na własne oczy, szans będzie sporo, w ten weekend Mistrzostwa Polski w agility, w następnym Dog Games Fall, później treningowe zawody agility w Wawie. W październiku semianrium sztuczkowe w Annówce, a w listopadzie semi obedience z Magdą Łęczycką. Często też jeździmy jako widzowie na zawody, daj znać gdzie startujesz, przyjdę pokibicować. :)
Odnośnie zaś "pracy na pełny etat"... to cóż, sam sobie jesteś winny, że psa nie nauczyłeś odpoczywać. W border collie trzeba wyrobić przełącznik on/off, mój pies w domu: śpi, je i przychodzi na głaskanie. Nie ma zabawy w domu, bo dom nie od tego jest. Fun jest na dworze i faktycznie poza treningami jeszcze trochę czasu schodzi (choć kiepsko policzyłeś, bo 1xobi + 2xbieg + 3xagi to nie daje 5 ;) ). Nie wiem czy robisz obedience z psem, ale to codzienne ćwiczenia poszczególnych elementów. Tyle że nie zajeżdżają mi psa, tak żeby ziajał i ociekał śliną. ;) Mój pies po każdej sesji treningowej pada. Po porannym spacerze idzie spać, tak że lekko tylko oko otwiera jak wychodzę z domu. I border collie to jest normalny pies, pies aktywny, ale nadal pies. Ot jak sobie wychowasz, tak masz.
Te "zdjęcia psów w czapkach i szalikach" to aż jedno ujęcie, z zimy. :) Strasznie mi się tym pies udręczył. Teraz go torturuję mocniej, kładę na pysku żarcie i może zjeść dopiero jak mu pozwolę. Taki zły człowiek ze mnie. :) Niestety jeszcze nie doszliśmy do momentu, że mogę się oddalić na tyle, żeby zrobić zdjęcie.
I tyle zostało z fotograficznego tematu, bo przecież internetowi znawcy wiedzą lepiej, jaki jest mój pies i jak wygląda z nim życie. :) Aha, pies jest z Q'Celtic, trenujemy w Cavano i Team Spirit, także wszystkim zainteresowanym dobrem mojego psa serdecznie polecam napisanie donosu. Może przy okazji uchronicie innego biednego bordera od przyjścia do strasznych ludzi, którzy go w czapkę do foty ubiorą. A planowany jest drugi na wiosnę.
Yavanna,
kochasz psy jak wielu innych.Fotografujesz jak chcesz,ale wystawiając je publicznie musisz ,tak jak każdy
pogodzić się ,że ktoś wytknie wady: nie psa ani Twojej osoby tylko fotki.Jeszcze tego nie rozumiesz,
jesteś miękkim userem podatnym na każde słowo."Utwardź się" :) .Cały Twój powyższy wywód jest zbędny i nie ma nic wspólnego z fotografią .Pozdrawiam
Nie wytknąłeś żadnej wady mojego zdjęcia. Twoja krytyka to coś z serii: te zdjęcia sześciokątów są OK, ale zdjęcia kwadratów... zdjęcia kwadratów to są naprawdę super. A ja po raz nasty powtarzam to samo, nie chcę robić zdjęć kwadratów, niech robią je inni, ja lubię fotografować swoje sześciokąty. I szukam rad jak robić to lepiej. Po to wstawiam tu zdjęcia. Jak chcę poczytać zachwyty, to daję fotę na 500px lub zagraniczny psi serwis. I tam się nachapię "amazing" i "beautiful" do woli. :)
P.S. Grunt że Twój wywód wnosi wiele do fotografii, tak jak i poprzednie. Z krytyką problemu nie mam, wystarczy przeczytać ten wątek od początku, żeby zobaczyć jak reaguję na konstruktywną krytykę, a jak na zwykłe nabijanie postów. A początkowo do każdego zdjęcia było dużo uwag i sporo mi to dało. Przynajmniej w mojej opinii progres jest.
Dla mnie EOT.
1/w galeriach nie nabija się licznika postów,nie wiesz o tym ?
2/ja Ciebie za każdym postem pozdrawiam,a Ty mnie ani razu i w dodatku obcesowe EOT :).
3/najwazniejsze:progres czyli być z siebie zadowolonym,
fajnie się z Tobą wymienia opinie heheh :)
foch za fochem :)
pozdrawiam
btw
zaraz Merde coś napisze /upomni,bo śledzi watek :)
Faktycznie ,przychylę się do Twojej prośby i nie będę zaglądał(chwilowo) na Twoją galerię.
Rzadko czytam komentarze w galeriach użytkowników, szczerze powiedziawszy. Zaglądnąłem ze względu na zgłoszenie wątku do usunięcia i mam zgryz co z tym fantem zrobić.
W zasadzie zdjęcia użytkownika należą do niego samego i na życzenie kasujemy wątki ze zdjęciami, ale mam wątpliwości co do powodu.
Niech ktoś mądrzejszy ode mnie zadecyduje ;-)