Górnik Łęczna - Wisła Kraków
139.
140.
141.
142.
143.
Wersja do druku
Górnik Łęczna - Wisła Kraków
139.
140.
141.
142.
143.
Te Twoje foty sportowe, moim zdaniem już są świetne i pewnie nawet zawodowcy powiedzą, że niewiele już można poprawić. Brawo.
Dzięki. Poprawić zawsze coś można. Tak radzi sobie 7D z ISO 1600 po lekkim odszumieniu. Poprawić pewnie można balans bieli.
Stadion w Łęcznej jest nieźle oświetlony, no może w narożnikach boiska nie ma szału. Ale podobne światło widziałem już na kilku stadionach.
To mój pierwszy mecz ligowy na Ekstraklasie. Dla amatora nie posiadającego legitymacji prasowej największym problemem w zrobieniu dobrego zdjęcia jest akredytacja na mecz :).
--- Kolejny post ---
Uzupełnienie do ostatniego meczu:
Boiskowe zapasy z "poprawionym" (zmienionym na mniej żółto-zielony) balansem bieli.
144.
145.
Magiczna kula - czyli jeżeli ktoś zastanawia nad wyborem obiektywu między f/2,8 i f/4,0.
146.
149 To mój faworyt - super, przednie kółko się kręci, tło rozmyte jak trzeba i widać akcję !
Nawet mnie nie denerwuj :). To zdjęcie zrobiłem Canonem 85/1,8 USM. Parametry: f/2,0; t-1/125s; ISO 200.
Jak robię Canonem 70-200/2,8 L USM gorzej mi się panoramuje na długich czasach (np 1/125s), bo:
- na 70mm ciężko jest śledzić cel dużym obiektywem,
- na 135÷200mm nie ma mowy żeby nie poruszyć ujęcia. Przydałby się czas około 1/250s. A to już nie daje takiego efektu.
Tyle się kasy zmarnowało :(.
Eeee, tam zaraz się zmarnowało :) jeszcze trochę wprawy i będzie dobrze.
Ale z 85-tki jest fajnie ujęcie, to prawda.
Pozostanie nabyć drugi aparat i pracowac bez przepinania obiektywów.
A wówczas już będziesz sprzętem obwieszony jak zawodowiec, co się zowie.
Wisła Puławy - Okocimski Brzesko
151.
KMŻ Lublin - Orzeł Łódź
152.
Górnik Łęczna - GKS Bełchatów
153.