Odp: Canon EOS 70D z matrycą Dual Pixel CMOS AF
No to teraz się zastanawiam czy warto dokładfać do FF :D
Mam dylemat czy zostać z tymi szkłami co mam, dokupić 10-22 i 70D, czy sprzedać i kupić 6D z 24-105L
GEneralnie najbardizej mi w moim przeszkadzał szumik a tu widzę przepaść...
Cytat:
Zamieszczone przez
flankerp
No to teraz się zastanawiam czy warto dokładfać do FF
Zależy czego oczekujesz od aparatu (do portretu wolał bym 5D I niż najnowszy crop). Patrząc na te sample omijał bym 70D szerokim łukiem zwłaszcza na ISO 100, ale te wyplute jpg przez digica zawsze takie są ;)
Ja to nie rozumiem, jezeli puszka pluje takimi dobymi zdjeciami, to LR moze juz tylko lepiej? Mam racje?
hmm... Wg mnie puszka generuje naprawde dobry obrazek i to lepszy niz poprzednik, nie wiem skad te negatywne opinie... Zobaczymy jak bedzie naprawde bo sample to zawsze sample...
Sample np z 5D III wyglądały podobnie jeśli chodzi o detale, z rawa można jeszcze dużo wyciągnąć.
Cytat:
Zamieszczone przez
Fotopstryczek
System automatycznego ustawiania ostrości posługujący się czujnikami, które znajdują się w dolnej części aparat pod lustrem.
Już Ci lepiej? :p
Absolutnie. To gdzie ten wizjer ?
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
Adam71
Ok 200 gram ( z baterią ) lżejszy od 7D więc raczej odświeżony 60D i bajery z 650D jak dotykowy ekran. Widać że brak już pomysłów co można ulepszyć.
Nie bardzo widzę żeby coś wskazywało że będzie robił lepsze foty od 50D itp . I raczej zmiany w kierunku video idą i LV .
Niestety gniazdo SIM najpierw wprowadzą w FF.
Muszę powiedzieć, że zapowiada się chyba 1szy świetny crop - nigdy bym nie przypuszczał...
Cytat:
Zamieszczone przez
Ernest_DLRS
Muszę powiedzieć, że zapowiada się chyba 1szy świetny crop - nigdy bym nie przypuszczał...
Swojego czasu 40-tka lub 7-ka też zapowiadały się jako świetne cropy i sądzę, że spełniły oczekiwania większości swoich nabywców.
Cytat:
Zamieszczone przez
Jago
Swojego czasu 40-tka lub 7-ka też zapowiadały się jako świetne cropy i sądzę, że spełniły oczekiwania większości swoich nabywców.
Ja to chyba w ogóle dziwny jestem bo 40-tka do dzisiaj spełnia u mnie swoją rolę i jakoś nie czuję potrzeby wymieniania jej na 70D. Dla mnie ten korpus nic nie wnosi istotnego.
Cytat:
Zamieszczone przez
flankerp
No to teraz się zastanawiam czy warto dokładfać do FF :D
Mam dylemat czy zostać z tymi szkłami co mam, dokupić 10-22 i 70D, czy sprzedać i kupić 6D z 24-105L
GEneralnie najbardizej mi w moim przeszkadzał szumik a tu widzę przepaść...
Jeśli chodzi o mnie to też widzę niezły obrazek (chociaż jotpegi z puszki są całkowicie poza moimi zainteresowaniami chciałbym rawa tego zdjęcia zobaczyć) ale przed zakupem kolejnego korpusu mam szczery zamiar sprawdzić wszystko sam, właściwie to nie testuję kupowanego sprzętu (ani obiektywów ani korpusów) po prostu robię zdjęcia i oceniam sprzęt na podstawie tego co otrzymuję, jakoś leniwy jestem a sprzęt ani jego testowanie mnie nie ekscytuje, tym razem mam zamiar zrobić dokładnie odwrotnie najpierw testy potem kasa - jak zobaczę to uwierzę w ten cud.