Dokładnie. Albo pokazać albo zdecydowanie uciąć. Ręka ojca wychodzi z rogu zdjęcia. To też błąd kompozycyjny.
Piszę o tym, bo są to podstawowe zasady kompozycji, których sam najczęściej staram się przestrzegać. Nie gniewaj się :)
Wersja do druku
ja nie przestrzegam zadnych zasad kompozycji, nigdy sie nie kierowłem zadnymi regułami w fotografii, liczy sie dla mnie to aby zdjęcie było dobre w odbiorze dla mnie oraz dla (tutaj kolejnosć zależna od tego czy jest to sesja płatna czy moja darmowa realizacja własnych pomysłów) klienta bądź innych odbiorców. To tak jak z wieloma rzeczami na świecie, trzymając się określonych zasad i reguł nigdy nie wyjdziesz poza pewną linię, tak oto mamy sportowe samochody które są niepraktyczne ale są jednymi z najdroższych, mamy loty w kosmos oraz operacje zmiany płci :) , think out of the box :)
--- Kolejny post ---
aczkolwiek miło że się wypowiadacie to lepsze niż brak wypowiedzi lub bezsensowne słit komcie , nie odbierajcie tez mojego komentarza jako kontratak czy cos, poprostu tłumaczę mój punkt widzenia i robienia zdjęć
Starsznie duzo roboty przed swietami ale nie zapominam o forum, wiec moze kolejne z sesji rodzinnej :)
Całkiem przyjemne. Co to za szkiełko?
85/1,8 przyklejona na stale do aparatu :)
na FF?
Dokladnie, ta mityczna plastyka FF robi swoje :D
mk I ?:D
od zawsze na zawsze :D, piekna stara puszka, ma u mnie specjalne miesjce bo...to moj jedyny aparat
Witaj w klubie :D zacne body ;)