A moje doświadczenie pokazuje co innego. I co teraz?
Hintem słowo Bolka02 - zawsze. Otóż nie, nie zawsze :-) eot
Wersja do druku
A moje doświadczenie pokazuje co innego. I co teraz?
Hintem słowo Bolka02 - zawsze. Otóż nie, nie zawsze :-) eot
To trochę tak, jak z samochodami. Ja kupiłem pięcioletnie auto z przebiegiem poniżej 70 tys km.
Za cenę ZNACZNIE niższą od rynkowej (dlaczego tak tanio to już raczej nie będę ujawniał).
Auto nie było bite i kręcone i co do tego mam 100% pewności.
Czyli jednak się zdarza? Ano zdarza się. Tylko jak często? :-)
i bardzo dobrze, dzięki temu ze ktoś widząc okazje podchodzi do niej jak pies do jeża, ja po prostu klikam i się ciesze;D
im więcej osób się boi tym większa szansa na wyhaczenie czegoś ciekawego
a ludzie sprzedają rzeczy z miliona powodów, i wartość sprzedawanego przedmiotu niekoniecznie jest dla nich najważniejsza
To wszystko prawda co piszesz i nie zmienia to faktu, że wyjątek potwierdza regułę. Będziesz tak myślał do momentu aż się przejedziesz ( czego osobiście nie życzę Koledze ).
--- Kolejny post ---
Nie ma ludzi nieomylnych, ale prawdziwe okazje są niezwykle rzadkie i częściej można wpaść w maliny :(
Bolek02 Moze kiedys "wpadles w maliny " stad tez takie twoje nastawienie, ale nie ma co sie odwracac tylem do dobrych okazji bo takie sa? Kiedys chcialem sprzedac samochod, ktory mi nie byl potrzebny wiec postanowilem go sprzedac szybko, w zwiazku z tym podalem bardzo atrakcyjna cene, dalo to efekt przeciwny i jeszcze bardziej wyploszylo klientow. Wiec zeby sprzedac musialem podniesc cene.;)
No tak wpadłem, bo każdy uczy się na błędach :( Niemniej jednak normalnie nikt rozsądny nie rozdaje fajnych rzeczy za półdarmo. Ja bynajmniej takich ludzi nie znam :(
Wracając do tematu, jest teraz sporo ofert na używki 5D2 i ceny porządnych egzemplarzy ze śladowym przebiegiem są w granicach 4800 - 5600zł, czy się to komu podoba, czy nie.
Na temat okazji się więcej nie wypowiadam, bo w życiu nie ma nic za darmo.
Osoba dbająca o swojego 5dmk2, przy małym przebiegu i papierach raczej próbuje najpierw sprzedać tu, na forum. Obie struny zazwyczaj nie mają nic do ukrycia pod piętnem publicznego ostracyzmu i nie tylko.
A co do cen… Ceny nie moga być niskie, bo różnica pomiędzy mk2 i mk3 nie jest kosmiczna. Dobre mk2 przy przebiegach 10-30 tyś. zdjęć i dobrym udokumentowaniu mogą spokojnie kosztować 4,5-5k PLN, jak prześledzimy transakcje, to trudno się temu dziwić.
Za 3k PLN będzie sprzedawał ktoś z nożem na gardle (aczkolwiek mam mimo to wątpliwości), lub ktoś, kto będzie miał do ukrycia coś, co bardziej obeznany w sprzecie użytkownik od razu wyłapie.
Te linkowane powyżej miały przebieg ok 100000 strzałów (pytanie na której migawce) moim zdaniem za ponad 4000 to nie była żadna okazja, te okazje z niskim przebiegiem mogą być "filmowe" co też zużywa korpus pomimo pozornie niskiego przebiegu.
co do wtop
oprócz zwykłego oszustwa na allegro, to największą wtopę zaliczyłem kupując tu na forum
co nie zmienia faktu ze okazje były /są/będą